Digituella tarkoitetaan digitaalisen verkkoasioinnin, palvelun ja älylaitteen käytön tukea. Sen tarkoituksena on auttaa asiakasta käyttämään älylaitteita ja asioimaan itsenäisesti ja turvallisesti sekä ymmärtämään digitaalisten palveluiden periaatteita. Digitukea on saatavilla lähitukena, etätukena ja erilaisten koulutusten muodossa.

Haminassa tarjolla olevat digitukipalvelut

Koronapassin tulostus

Koronatodistuksen saa Omakannasta tulostamalla paperille tai ladattua pdf-muodossa esim. puhelimelle. Omakantaan kirjautuakseen asiakas tarvitsee vahvan tunnistautumisen välineen, kuten verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Apua ja tukea koronapassin tulostamiseksi saat kirjastoilta, Kumppanuustalo Hilmasta sekä Ravimäkiyhdistyksen työpalvelusta!

Haminan kirjastopalvelut

Kirjastoissa on käytössä langaton verkko sekä tietokoneita ja tulostus-, kopiointi- ja skannausmahdollisuus. Kirjastossa opastetaan kirjaston e-palvelujen käytössä ja autetaan tarvittaessa esimerkiksi tulostamisessa ja skannauksessa.

Tiistaisin klo 12-14 EKAMIn tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat tarjoavat digitukea Haminan pääkirjastossa.

Kumppanuustalo Hilma tarjoaa digiapua etäyhteydellä

  • Maantaisin klo 10-12 kaikille avointa digiopastusta Hilman olohuoneessa
  • Opastajina toimivat koulutetut digitutorit
  • Voit kysyä apua omien digilaitteiden käyttöön tai kokeilla Hilman laitteita

Ravimäkiyhdistyksen työpalvelu

Digineuvontaa arkisin klo 8-14 numerosta 044 733 2486. Ravimäeltä saat opastusta tietokoneiden käyttöön ja päivittämiseen sekä älypuhelinten käyttöön.

Jelppiaku

Jelppiaku tarjoaa maksutonta puhelin- ja etäohjausta numerosta 040 034 3444 sekä sähköpostitse osoitteesta jelppiaku@gmail.com.

Kakspy ry

Haminan klubitalo

Arjen digiopastusta ja laiteopastusta ajanvarauksella numerosta 040 710 3250.
Fredrikinkatu 1 B, 49400 Hamina (Huovilan kahvilan vierestä raput ylös, 2. krs.)

Puhelinneuvontaa

Puhelindigineuvonta

  • Arkisin klo 9–15 välillä numerosta 040 844 6264. Puhelindigineuvonnan tarjoaa Digitutorit aktiivisen kansalaisen apuna -hanke (STEA), Kotkan Korttelikotiyhdistys Ry ja Kumppanuustalo Viikari. Se on suunnattu Haminan, Kotkan ja Loviisan alueen asukkaille.

* Soittaminen ei maksa ylimääräistä: puhelu digineuvontaan maksaa vain normaalin puhelun verran liittymästäsi.

Haminan kansalaisopisto

Haminan kansalaisopisto tarjoaa erilaisia kursseja, joilla voit opetella mm. älypuhelimen käyttöä, sosiaalisen median käyttämistä ja valokuvausta.

Kaupunki mukana Digituki Kymenlaakso -hankkeessa

Haminan kaupunki on mukana Digituki Kymenlaakso -hankeessa, joka kokoaa Kymenlaakson alueen digituen tarjoajat. Digitukea on tarjolla monessa paikassa ja monin eri tavoin. Voit tutustua digituen alueelliseen tarjontaan hankkeen tuottaman Kymenlaakson Digitukipalvelut-esitteen kautta.

Kaupungin toimijat digituen parissa

Iivonen Mia
hyvinvointikoordinaattori
Puhelinnumero:
0405262165
Satama Aino
Informaatikko
Puhelinnumero:
0407215943
Koskimies Riikka
Viestintäkoordinaattori
Osoite:
Puistokatu 2, 49400 Hamina
Puhelinnumero:
040 577 4472

Pin It on Pinterest

Share This