Haminan lasten ja nuorten kerhotoiminnan tuki ry on 2015 perustettu yhdistys. Sen ensisijainen tarkoitus on toimia lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukijana. Jos perhe tarvitsee apua tai tukea harrastusvälineiden hankintaan, voi yhdistykseltä sitä saada.

Monet harrastukset kuuluvat yhdistyksen toiminnan piiriin. Yhdistys tekee, tuottaa ja esittää lastenmusiikkia ja -kulttuuria. Se toimii mukana melontaharrastuksessa, luontokuvauksessa ja bändikerhotoiminnassa. Toiminta on usein projektiluonteista ja sen tarkoituksena on luoda perheen yhteisiä harrastusmahdollisuuksia.

Soitinlainus-Hamina

Uutena osana yhdistyksen toimintaa on soitinlainaus. Soitinlainauksessa on tällä hetkellä viisi erikokoista akustista kitaraa ja lähivuosina instrumenttien valikoimaa on tarkoitus laajentaa merkittävästi. Soitinten lainaaminen on perheille maksutonta ja mahdollistaa soittoharrastuksen kokeilemisen ilman soittimen hankkimista omaksi.

– Parissa kuukaudessa selviää kyllä, riittääkö into harjoitteluun, kertoo soitinlainaamon puuhamies Lasse Virtanen.

Lainaamisen säännöt ovat yksinkertaiset: soittimia lainataan vain haminalaisille lapsille ja nuorille, laina-aika on kaksi kuukautta kerrallaan, lainasopimus tehdään aina huoltajan kanssa ja soittimia tulee kohdella varovasti. Soitin lainataan ottamalla yhteyttä sähköpostilla soitinlainaus.hamina@gmail.com.

Yhdistys sai kaupungilta avustusta soitinten hankintaan pienavustuksen. Pieniä avustuksia voi hakea yksittäisten tapahtumien tai muiden aktiviteettien järjestämiseen yhdistykset, muut yhteisöt tai yksityishenkilöt. Näistä pienistä avustuksista päättää asianomainen viranhaltia, joka raportoi toiminnasta hyvinvointivaliokunnalle.

Yhdistys ottaa soittimia vastaan myös lahjoituksina. Jos sinulla on ehjä, tarpeeton soitin, yhdistyksen kautta saat tuotua iloa ja harrastusmahdollisuuksia haminalaisille muusikonaluille.

Pin It on Pinterest

Share This