Mistä olette kotoisin? Mistä olette muuttaneet Haminaan?

Salmenkylään alkuvuodesta muuttaneet Juulia Kauppila, Toni Yläkäs ja vuoden ikäinen Silja nauttivat oman pihan rauhasta. Juulia on lähtöisin Ruotsinkylästä ja asunut koko ikänsä Haminassa. Toni on syntyjään Säkäjärveltä. Juulia sai kuitenkin houkuteltua Virojoella asuneen Tonin haminalaiseksi. 

Miksi Haminasta on tullut kotikaupunkinne? Mikä on saanut pysymään/muuttamaan Haminaan?

– Kun en lähtenyt muualle opiskelemaan ja työt on aina olleet täällä lähellä niin ei ole tullut syytä lähteä. Joskus kyllä mietin muualle muuttamista mutta täällä olen kuitenkin pysynyt, Juulia pohtii. Toisaalta en voisikaan kuvitella asuvani sellaisessa paikassa, jossa meri ei olisi lähellä. 

– Ei Toniakaan saisi minneen muualle muuttamaan, Juulia nauraa. Hyvä, että sai edes Virojoelta tänne. Vaikka Hamina on pieni paikka, on niin täällä kuitenkin enemmän kaikkea kuin siellä. 

Siljan on hyvä nukkua päiväunia oman pihan rauhassa.

Mitä asioita erityisesti arvostatte Haminassa?

– Ne samat kuin varmaan kaikilla eli luonto, meri ja rauhallisuus. Varsinkin nyt on ihanaa, kun omasta pihasta pääsee suoraan poluille ja pururadalle, Juulia kertoo. 

– Ei niitä rakennuksia ja muita edes huomaa, kun ne ovat aina olleet osa arkipäivää. Esimerkiksi onhan Raatihuone hieno mutta ei sitä samalla tavalla ajattele, kuin vaikka joku matkailija.

Mitä haluaisitte kehittää Haminassa? 

– Tapahtumia on aika paljon, niin se on kyl kiva. Kehitettävää ei tuu kauheesti mieleen muuta kuin että kahvilat voisi olla pidempään auki. Tuntuu, että kaikki menee viideltä kiinni. 

Miten haluatte osallistua Haminan toimintaan ja uudistamiseen?

– Ei ehkä mitenkään. Jos jotain erilaista haluaa niin sen voi hakea muulta.

Mitä muuta haluatte sanoa Haminasta?  

– Haminan varhaiskasvatuksella ja seurakunnalla on älyttömästi kaikkea lapsiperheille ja pienille lapsille. Se on tosi kiva, että on tekemistä pienten lasten kanssa. Esimerkiksi ulkona on kaikkia jumppia ja leikkitreffit on tosi kivoja.

 

29.7.2020
Kirjoittanut: Riikka Koskimies

Pin It on Pinterest

Share This