Kouvolasta lähtöisin oleva Sanna Starck ja ikänsä Haminassa asunut Marko Junnola tapasivat jalkapallokentällä. Viime kesän he ovatkin viettäneet omakotitaloremontin parissa. Nyt uusioperheen arkea vietetään Uuden-Summan alueella useammassa paikassa, jokaisen toiveet ja tarpeet sopivasti huomioiden.

Miksi Haminasta on tullut kotikaupunkinne? Mikä on saanut pysymään Haminassa?

– Enhän mie viihtyisi missään isommassa kaupungissa. Tämä on rauhallinen ja mukava pikkukaupunki ja kun firmakin on täällä, ei ole ikinä ollut tarvetta lähteä, Marko hymyilee.

Kun Sanna suoritti opintoja Lahdessa, hänen äitinsä muutti Haminaan. Vierailujen myötä Sannallekin tulivat ympyrät tutuiksi ja Hamina alkoi tuntua omalta paikalta. Kun valmistumisen jälkeen Haminasta löytyi töitäkin, oli muuttopäätös valmis.

Mitä asioita erityisesti arvostatte Haminassa? Mikä on hyvää?

– Vaikka tämä on pieni paikka, kaikki palvelut ovat helposti saatavilla, Sanna toteaa ja Marko komppaa.

– Välimatkat ovat lyhyitä ja erityisesti kesällä merikaupunki näyttää parhaat puolensa. Myös ystävät ja sukulaiset ovat täällä.

– Esimerkiksi äitienpäivä-piknikille ei tarvinnut kuin pakata eväät kuplavolkkariin ja hurauttaa kymmenen minuuttia Kannusjärven suuntaan. Siellä sai olla ihan rauhassa keskellä luontoa, Sanna kuvailee.

Sanna ja Marko haluaisivat panostaa lisää Tervasaaren rakentamiseen.

Mitä haluaisitte kehittää Haminassa?

Kehittämiskohteeksi nousee keskustelussa Tervasaari.

– Siitä voisi tehdä sellaisen Lappeenrannan sataman mutta minikoossa. Kun olisi elävää toimintaa aamusta iltaan, ihmiset löytäisivät tänne ja kokoontuisivat, pari toteaa. Puiston rakentuminen on hyvä alku, sen myötä ulkoilumahdollisuudet paranevat ja alue elävöityy.

Miten haluatte osallistua Haminan toimintaan ja uudistamiseen?

– Minulle riittää tämä, koska terveydenhuoltoalalla töitä on. Täällä on saatavilla kaikki palvelut, joita perheellinen tarvitsee. Myös nuorille on tarvittavat palvelut ja harrastusmahdollisuudet eikä Kotkaankaan ole pitkä matka harrastamaan, Sanna toteaa.

Perheen nuorten opiskelupaikat ja opintomahdollisuudetkin löytyvät Kotkan-Haminan seudulta.

Mitä muuta haluatte sanoa Haminasta?

– Haminan pienyrittäjille kiitos! He mahdollistavat meille kaikki palvelut, meiltä löytyy täältä mitä vain. Palvelujen taso on joka paikassa laadukas, koska niitä tuottavat meidän omat pienyrittäjät, Sanna innostuu.

– Toivoisimme, että haminalaiset ottaisivat yhdessä vastuun pienyrittäjien tukemisesta erityisesti tänä aikana. Oli kyllä ihanaa huomata, että töiden ja koulujen avautumisen myötä ihmiset lähtivät rohkeasti liikkeelle.

 

10.6.2020
Kirjoittanut: Riikka Koskimies

Pin It on Pinterest

Share This