Mikko, Saara ja Mio Korpela asuvat kahdessa kodissa. Toinen sijaitsee Mikon kotipaikalla Suur-Miehikkälän Joenpolvessa ja toinen Haminan ympyröillä. Mikko on siis kotoisin Miehikkälästä ja Saara on lähtöisin Kotkasta. Molemmat ovat elämänsä aikana kokeilleet asumista erikokoisissa kylissä ja kaupungeissa.

Miksi Haminasta on tullut kotikaupunkinne?

– Tykkään Haminan kaupunkikuvasta ja haminalaisista. Täällä on hyvä, rento meininki ja positiivista kasvupotentiaalia. Siksi päädyin avaamaan yritykseni viisi vuotta sitten, Mikko toteaa.

Arjen helpottaminen oli iso syy, miksi perhe muutti Haminaan. Päivähoidon järjestäminen ja pitkät työmatkat olisivat syöneet paljon perheen yhteistä aikaa, jos asumista olisi jatkettu ainoastaan Miehikkälässä.

– Mulle on aina ollut selvää, että palaan näille nurkille. Ehkä Haminaan päädyttiin siksi, että se on hyvä kompromissi Kotkan ja Miehikkälän välillä, Saara pohtii.

Mitä asioita erityisesti arvostatte Haminassa? Mikä on hyvää?

– Tällä hetkellä oma huomio on luonnollisesti kiinnittynyt paljon lasten ja perheiden palveluihin. Täällä on hyvät mahdollisuudet päästä kerhoilemaan ja tutustumaan muihin äiteihin sekä lapsiin, Saara hymyilee.

– Ihmiset ovat parasta tässä kaupungissa. Haminalaiset ovat mukavia ja helposti lähestyttäviä. Sit tietysti vanha kaupunki on kaunis ja viehättävä, Mikko tuumii.

– Kaupungissamme on eteenpäin menevä, positiivisen odottava tunnelma. Positiivista uutta tulee koko ajan, kunhan sitä osaa arvostaa.

Mikko, Saara ja Mio olohuoneessa
Mikko, Saara ja Mio ajelevat olohuoneessa paljon pikkuautoilla.

Mitä haluaisitte kehittää Haminassa?

– Yrittäjänä tietysti pyrkii kehittämään omaa liiketoimintaa ja sen kautta viemään eteenpäin positiivista meininkiä. Yrittäjänä tulee kantaa sellaista paikkakuntavastuuta eli omalla toiminnalla pitää huolta kaupungin kehittymisestä, Mikko mietiskelee.

– Jokainen yrittäjä voi omalta osaltaan vaikuttaa kaupunkikuvaan. Hyvällä meiningillä saadaan houkuteltua niin kaupunkilaisia, matkailijoita kuin uusia yrittäjiäkin kivijalkaliikkeisiin.

– Kyllä täällä melkein kaikki tarpeellinen on. Kaipaisin enemmän ravintola-, kahvila ja kulttuuritoimintaa. Ja niissä lähinnä sitä, ettei tarvitsisi illalla miettiä, että onkohan mikään enää auki, Saara pohtii.

Miten haluatte osallistua Haminan toimintaan ja uudistamiseen?

– Minusta tärkeintä on se, että suhtautuu itse positiivisesti uudistuksiin. Esimerkiksi torin uudistus oli mahtava ja nyt odotan puisto-hankkeen etenemistä, Mikko kertoo.

– Yrittäjänä tärkeää on työllistäminen sekä palveluiden tuottaminen paikallisille. Kaupungin tunnelmaan pystyy vaikuttamaan pitämällä oman yrityksen mahdollisimman hyvänä.

Mitä muuta haluatte sanoa Haminasta?

– Tämä on meille täydellisen kokoinen kaupunki. Niin suuri, että tarjolla on sopivasti palveluita ja samalla niin pieni, että asiat järjestyvät sujuvasti. Täällä yksittäinen ihminen ei huku massaan, Mikko ja Saara summaavat.

 

9.9.2020
Kirjoittanut: Riikka Koskimies

Pin It on Pinterest

Share This