Hakuaika Haminan kaupungin nuorten kesätöihin on päättynyt. Hakuaika oli 23.1. - 19.2.2023. Kaikille hakemuksen jättäneille ilmoitetaan valinnan tulos 31.3.2023 mennessä.

Haminan kaupunki palkkaa kesätöihin vuonna 2023 noin 150 nuorta. Kesätöihin palkataan vuosina 1998–2006 syntyneitä haminalaisia nuoria.

Kesätyöt ovat pääsääntöisesti kahden-neljän viikon mittaisia jaksoja. Kuukausipalkka on 1195,89 €/kk.

Valinnat tehdään haastattelujen perusteella, arvonnalla sekä osa sosiaalisin perustein. Haastattelut järjestetään vallitseva koronatilanne huomioiden.

Valinnoissa noudatetaan seuraavia periaatteita:

  • kotipaikka Hamina
  • ikä 17 – 25 vuotta (syntymävuosi 1998 – 2006)
  • sama nuori voi päästä kaupungin kesätöihin enintään kolmena vuotena; jokaisella nuorella on kuitenkin oikeus päästä vähintään kerran kaupungin kesätöihin
  • valittava ei saa olla työttömyysturvan piirissä
  • ensisijalla ovat henkilöt, jotka eivät aikaisemmin ole olleet nuorten kesätöissä

Kesätöiden hakuaika on päättynyt.

HAETTAVANA OLIVAT PAIKAT 2023, päivitetty 23.1.2023

 

Keittiöapulainen (1 kpl),   keskikaupungin päiväkodin keittiö
Tehtävässä vaaditaan hygieniapassi, työn ajankohta on heinäkuu

 

Kesäsomettaja / viestintäapulainen Ohjaamoon (4 kpl)

Kesäsomettajan työtehtävissä pääset käyttämään sosiaalisen median eri alustoja ja luomaan sisältöä nuorten näkökulmasta. Pääset toteuttamaan omia ideoitasi ja luomaan uutta.

Haettavana olevat jaksot sijoittuvat toukokuulle ja kesäkuulle.

 

Kirjastoapulainen (4 kpl)

Ruissalon kirjastoon 2 kpl toukokuulle.

Haminan pääkirjasto 2 kpl kesä- ja heinäkuulle.

 

Kirvesmiehen apulainen (2 kpl)

Kirvesmiehen apuna toimiminen eri korjaus- ja maalaustehtävissä sekä sisäisissä muutoissa avustaminen. Paikkaan haetaan rakennusalan opiskelijaa.

Haettavat jaksot sijoittuvat kesä- ja heinäkuulle.

 

Liikuntapaikkojen hoitaja jäähallille (6 kpl)

Jäähallin- ja ulkoalueiden hoitoa mukaan lukien Ruissalon lähiliikunta ja tekonurmen ympäristö. Osaan tehtävistä haetaan henkilöä jolla on ajokortti, että voi ajaa työssä tarvittavia koneita.

Haettavana olevat jaksot sijoittuvat kesä-elokuulle.

 

Liikennealueiden hoitaja (1 kpl)

Kesäkuulle. Työ tehdään pääasiassa varikolla, mutta joku kulkupeli olisi hyvä olla, sillä työtä saattaa olla myös muualla kaupungin alueella.

 

Liikuntapaikkojen hoitaja ulkoliikuntapaikoille (6 kpl)

Ulkoliikuntapaikkojen hoitamisen avustavat työt, mm. urheilu- ja pallokenttien hoito ja rajojen piirtäminen, nurmikonleikkuu, ulkoilureittien ja kenttien ympäristön raivaus. Osaan tehtävistä haetaan henkilöä jolla on ajokortti, että voi ajaa työssä tarvittavia koneita.

Haettavana olevat jaksot sijoittuvat kesä-elokuulle.

 

Luontosomettaja (4 kpl)

Liikuntapalveluiden kesäsomettajan tehtävänkuvaan kuuluvat liikuntapaikkojen ja luontoympäristön kuvaaminen ja sosiaaliseen mediaan päivittäminen.

Haettavat jaksot sijoittuvat touko-elokuulle.

 

Luontotyöntekijä (6 kpl)

Luontotyöntekijä työskentelee ulkona kehittäen liikkumisolosuhteita. Työn alla voi olla luontopolut, liikuntapaikat tai muu kohde, missä kuntalaiset liikkuvat. Eduksi on, jos sinulla on kokemusta metsätöistä, kirvesmiehen töistä tai osaat suunnistaa.

Haettavat jaksot sijoittuvat huhtikuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin

 

Museoapulainen (11 kpl)

Haminan kaupungin museot: kaupunginmuseo, Kauppiaantalomuseo ja Vehkalahden kotiseutumuseo

Kesätyö museoissa liittyy näyttelyiden avoinna pitoon. Tehtäviin kuuluvat asiakaspalvelu, lipunmyynti, näyttelyvalvonta, siivous- ja järjestelytehtäviä. Työ on sisällöltään samanlaista kaikissa museoissa, työtehtäviä voi olla ajankohdasta riippuen myös vaihtelevasti eri museoissa Työ sisältää myös viikonlopputyötä. Toiveena on 18 vuoden ikä.

Haettavana olevat jaksot sijoittuvat kesä-elokuulle.

 

Ohjaaja nuorisopalveluihin (5 kpl)

Ohjaaja vastaa mm. ohjelman toteuttamisesta, joten työ edellyttää ohjaustaitoja. Vaaditaan lähtökohtaisesti 18 vuoden ikä.

Haettavana oleva jakso sijoittuu kesäkuulle.

 

Puistotyöntekijä (25 kpl)

Viheralueiden töihin kuuluu viheralueiden hoito- ja puhtaanapitotyöt (mm. puistot, tori, uimarannat, leikkipaikat, matonpesupaikat) ja liikennealueiden ja kiinteistöjen hoito- ja puhtaanapitotyöt. Päivittäin puhtaanapitokierros, kesäkukkien hoitoa, uimarantojen siivousta, viherryhmien kitkemistä, nurmialueiden hoitoa (leikkausta), puiden hoitoa (tyvi -/runko) versojen poistoa. Osaan tehtävistä haetaan henkilöä, jolla on ajokortti, että voi tarvittaessa ajaa työssä tarvittavia koneita.

Haettavana olevat jaksot sijoittuvat touko-syyskuulle.

 

Päiväkotiapulainen (43 kpl)

Kesätyöhön päiväkodissa kuuluu toimiminen lapsiryhmissä kasvattajien apuna, lasten kanssa leikkiminen, pelaaminen ja ulkoilu. Lisäksi erilaiset pienet käytännön tehtävät päiväkotikohtaisesti kuten, päiväkodin vaatehuoltoon ja päivittäiseen siistimiseen liittyvät tehtävät.

Haettavana olevat jaksot sijoittuvat touko-elokuulle.

 

Siivooja puhtauspalveluihin (11 kpl)

Tehtävinä erilaiset siivouksen aputyöt sekä perussiivous (sis. ikkunoiden ja kalusteiden pesua, tavaroiden/kalusteiden siirtoa jne.

Haettavana olevat jaksot sijoittuu ajalle kesä-, heinä- ja elokuulle

 

Sähkömiehen apulainen (2 kpl)

Työtehtäviin kuuluu sähkömiehen apuna toimiminen. Paikkaan haetaan sähköalan opiskelijaa. 

Haettavana olevat jaksot sijoittuvat kesä- ja heinäkuulle.

 

Tapahtumatyöntekijä Haminan kesänäyttelyissä ja muissa tapahtumissa (useita paikkoja)

Näyttelyoppaana ja -valvojana toimiminen, näyttelyiden ja muiden tapahtumien avustavat tuotantotehtävät sekä viestintään liittyvät avustavat tehtävät. Joissakin tehtävissä myös lipunmyyntiä. Joissakin tehtävissä edellytetään täysi-ikäisyyttä. 

Työntekijöitä haetaan Haminan kaupungin tapahtumatuotantoon ja kulttuuripalveluihin yhteisessä rekrytointiprosessissa. Työntekijät valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Yksilölliset kesätyöjaksot (2-4 viikkoa) luodaan työhön tulevien toiveisiin ja osaamiseen soveltaen ja työn sisältö voi vaihdella sen mukaan, millaisia näyttely- ja tapahtumatuotantojen tehtäviä on tarjolla eri kesäviikoilla.

 

Uimaopettaja (2-4 kpl)

Kesän uimakouluissa opetetaan lapsia uimaan viisivuotiaista alkaen. Etusijalla on hakijat, joilla on uimaopettajan pätevyys, mutta eduksi on, jos sinulla on kokemusta lasten uinnin opettamisesta tai lasten ohjaamisesta altaassa.
Uimakoulut toteutetaan todennäköisesti kesäkuussa. Ajankohta varmistuu myöhemmin.

 

Viestintäavustaja (2 kpl)

Viestintäapulainen / messutyöntekijä toimii esittelijänä Loviisan Asuntomessuilla 7.7.-6.8.2023 Haminan ja Virolahden yhteisellä osastolla. Tehtävässä tarvitaan iloista, reipasta ja palveluhenkistä asennetta sekä valmiutta esitellä Haminaa ja Virolahtea messuvieraille. Tehtävä sisältää myös viikonlopputyötä. Kuljetukset järjestetään päivittäin Loviisaan.

 

 

Ekamissa opiskelevat nuoret

Ekamissa opiskeleville nuorille voidaan tehdä oppisopimus Haminan kaupungin kesätyöjakson ajaksi.

Ehtona sopimuksen solmimiselle on, että työtehtävät saadaan linkitettyä jollain tavalla nuoren opintoihin. 1. vuoden opiskelijoilla oppimistavoitteena voi olla myös seuraavia tavoitteita: ammattiin ja/tai työelämään tutustuminen ja työyhteisössä toimiminen.

Kun työtehtävät liittyvät suoraan opiskeltavaan ammattiin, nuoret saavat kesän aikana kerrytettyä opintoihin liittyvää työssäoppimisaikaa ja voivat ehkä jopa tehdä näytön ja näytön osasia, jos työpaikalla näin sovitaan.

Lisätietoja oppisopimuksesta saa projektipäällikkö Sari Pietiläiseltä puh. p. 040 526 5683

sari.pietilainen@ekami.fi

OHJEITA KESÄTÖIHIN VALITUILLE

Allekirjoitettuasi työsopimuksen, näet sopimukselta esimiehen/yhteyshenkilön yhteystiedot. Ole häneen yhteydessä ennen työn alkamista (edellisellä viikolla), niin saat tietää missä ja monelta sinun tulee olla ensimmäisenä työpäivänä.

Muista toimittaa verokortti töiden alettua esimiehelle.

Katso tästä kesätyöntekijän tietopaketti.

Katso tästä kesätyöinfo Haminan kesän 2022 tapahtumista.

Lisätietoa kaupungin kesätoistä voit kysellä

 

 

Nuorten kesätyöt jakautuivat kesällä 2021 seuraavasti:

KESÄTYÖT 15-19 -vuotiaille
Kesätyöseteli

KESÄTYÖT 17-25 -vuotiaille
Kaupungin kesätyöt

KESÄYRITTÄJYYS (4H / NY) 13-28 -vuotiaille
Yritysseteli

 

Lisätietoa kesätöistä yleiseti löydät täältä Kesäduunari

 

Pin It on Pinterest

Share This