Haminan kaupungin esiopetukseen ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 22.2.2021. Ilmoittautuminen tehdään sähköisen asioinnin kautta. Esiopetus alkaa syksyllä 11.8.2021.

Linkki ilmoittautumiseen löytyy Varhaiskasvatukseen hakeminen ja palveluohjaus -sivulta.

Aloitussivulta valitaan esiopetukseen ilmoittautuminen. Kysymysmerkkien kohdalta löydät ohjeet ja lisätietoihin voit laittaa tarvittaessa tarkennuksia. Esiopetuspaikka valitaan lapsen tulevan koulun perusteella.

Sivulla ”hakutoiveet” alueeksi valitaan päivähoito.

Esiopetus ja varhaiskasvatus

Mikäli lapsi tarvitsee huoltajien työn tai opiskelun vuoksi maksuttoman esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, valitse ”Lisää uusi päivähoitotoive” hakusivulla. Varhaiskasvatus järjestetään samoissa tiloissa ja samalla henkilökunnalla kuin esiopetuskin. Jos lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta ennen klo 6.30 aamulla, illalla, yöllä ja/tai viikonloppuna, järjestelyt sovitaan tapauskohtaisesti. Varhaiskasvatuspaikaksi valitaan hakuvaiheessa oma lähiesikoulu.

Mikäli käytössänne ei ole internetsivuja, ilmoittautumislomakkeen voi pyytää sähköpostilla osoitteesta varhaiskasvatus@hamina.fi tai puhelin 040 199 1405.

Esiopetuspäätökset lähetetään sähköpostilla toukokuun loppuun mennessä.

—————————————————————————————————————————————-

VARHAISKASVATUKSEEN HAKEMINEN

Varhaiskasvatus vahvalla tunnistautumisella

– päätökset
– tulotietojen ilmoittaminen
– siirtohaku

Sähköinen hakemus uusille perheille

Varhaiskasvatusta toteutetaan perhepäivähoidossa, päiväkodeissa ja esikouluissa sekä avoimessa varhaiskasvatustoiminnassa.

Perhepäivähoito on hoitajan kotona tapahtuvaa varhaiskasvatusta pienessä lapsiryhmässä, johon kuuluu yleensä neljä lasta.

Päiväkodeissa toiminta on ryhmämuotoista. Lapsiryhmiä muodostettaessa otetaan huomioon lasten ikä, sisarussuhteet, sekä hoidon ja tuen tarve. Päiväkodit ovat avoinna pääsääntöisesti klo 6.30 – 17.00. Vuoropäiväkodissa on ilta-, yö- ja viikonloppuhoitoa lapsille, jotka tarvitsevat sitä vanhempien työn tai opiskelun takia.

Esiopetus on perusopetuslain mukaista toimintaa. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi kunnallista varhaiskasvatusta, se järjestetään esikoulussa.

Avoimen varhaiskasvatuksen ryhmiä järjestetään Linnoituksen päiväkodilla. Lisäksi on perheille suunnattua toimintaa ja hoitopäiviä.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden, kuitenkin viimeistään
4 KUUKAUTTA ENNEN HOIDON TARVETTA. Äkillisessä tilanteessa työnsaannin tai opiskelun takia hoitopaikkaa tulee hakea vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua.

Parhaiten huoltajien toiveiden mukainen hoitopaikka järjestyy alkusyksystä, mikäli varhaiskasvatushakemus on jätetty 4 kuukautta aiemmin. Muina aikoina hoitopaikkaa tarjotaan sieltä, missä paikkoja on vapaana. Jos lapsi ei saa huoltajien toivomaa hoitopaikkaa, voi siirtohaun laittaa voimaan. Siirtohaku on uudistettava vuosittain 30.4. mennessä, muuten se raukeaa.

Lapsen varhaiskasvatuspaikka tai – ryhmä voi hoitosuhteen aikana toiminnallisista syistä muuttua yhteisellä sopimuksella huoltajien kanssa.

 

Jos sinulla ei ole internet yhteyttä niin voit tarvittaessa pyytää hakemuslomakkeen Ulla-Maija Paanaselta p. 040 199 1405.
Hakemus palautetaan osoitteella: Haminan kaupunki/ Varhaiskasvatus, PL 70, 49401 Hamina.
Varhaiskasvatuspäätöksestä ilmoitetaan viimeistään kahta viikkoa ennen hoidon alkamista.

 

VARHAISKASVATUKSEN PALVELUOHJAUS

Yhteydenotot mielellään sähköpostilla varhaiskasvatus(a)hamina.fi

Palveluohjaus puhelimitse
  • tiistai, keskiviikko ja torstai klo 12 – 13
  • muina aikoina soittopyynnöt vastaajaan tai tekstiviestillä
  • 040 778 2178
Venäjänkielinen palveluohjaus
  • torstaisin klo 8.15 – 10 tai jättämällä soittopyyntö
  • 050 478 3361
Englanninkielinen palveluohjaus
  • jättämällä soittopyyntö
  • 040 199 1610

Pin It on Pinterest

Share This