Kelan tuki toisen asteen opiskelijoille

Opiskelijat voivat saada Kelasta tukea opintoihin. Opintoihin on mahdollista saada opintotukea ja koulumatkatukea. Lisätietoa tuista kelan sivuilta tai lukion kansliasta koulusihteeriltä. Kelan laskurien avulla voit arvioida mahdollisuutesi saada tukea ja tuen määrän. Tukia haetaan OmaKelassa. OmaKelaan kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Opintotuki

Opintotukea haetaan OmaKelassa. Kirjaudu kela.fi sivulla Omakelaan.

Koulumatkatuki

Maksuttomaan koulutukseen oikeutetut voivat saada koulumatkatukea, jos koulumatka on vähintään 7 km yhteen suuntaan ja jos matkapäiviä on  vähintään 10 päivää kalenterikuukaudessa. Koulumatkatukea haetaan erikseen joka lukuvuodeksi.

Koulumatkatukea haetaan OmaKelassa. Kirjaudu kela.fi sivulla Omakelaan. Koulumatkatukea myönnetään ensisijaisesti julkiseen liikenteeseen. Jos käytät julkista liikennettä, kela myöntää osto-oikeuden hakemuksen jättämisen jälkeen ja voit hankkia matkalipun esimerkiksi lipunmyyjän verkkokaupasta tai sovelluksesta. Jos sinulla on oikeus maksuttomaan koulutukseen ja koulumatkatuen ehdot täyttyvät, saat matkalipun maksutta. Jos julkista liikennettä ei ole, voit hakea tukea itse järjestettyyn kulkutapaan, jolloin kela maksaa tuen sinulle.

Jos sinulla ei ole oikeutta Kelan maksamaan koulumatkatukeen, voit ostaa joko juniorilipun (7-16 vuotta) tai opiskelijalipun.

Opiskelijatodistus ja opiskelijakortti

Opiskelijatodistusta tarvitaan erilaisiin hakemuksiin tai opiskelijaetuuksien saamiseksi. Opiskelijatodistuksen saa koulusihteeriltä.

Voit halutessasi hankkia myös maksullisen opiskelijakortin. Opiskelijakortin hankkimisesta ja sen eduista lisätietoa lukiolaisten liitosta. Opiskelijakortilla saat monenlaisia alennuksia.

Pin It on Pinterest

Share This