Syyslukukaudesta 2022 alkaen Haminan lukio, yhdessä Harjun oppimiskeskuksen kanssa, tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden opiskella lukion yleislinjan lisäksi ratsastuslinjalla.
Suomenkielinen lukion ratsastuslinja ratsastusta harrastaville ja näissä lajeissa kilpaileville opiskelijoille.

Tavoitteena on yhdistää tavoitteellinen lukio-opiskelu ja valmentautuminen ratsastuksessa. Opiskelija saa opintojen päätteeksi lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen.

Ratsastuslinja rakennetaan yhdessä Haminan lukion, Harjun oppimiskeskuksen ja Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian kanssa.  Lukio-opinnot suoritetaan maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin Haminan lukiossa, Harjun oppimiskeskuksen opinnot pääsääntöisesti keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lukion ratsastuslinjan laajuus on 150 opintopistettä, joista lukio-opintojen osuus 114 tai 122 opintopistettä riippuen matematiikan opinnoista, Harjun oppimiskeskuksen opintojen osuus 36 opintopistettä. Koulutus kestää 3-4 vuotta. Opintojen kestoon vaikuttaa opiskelijan opintomenestyksen lisäksi opiskelijan osallistuminen kilpailuihin ja mahdolliset lajiharjoitteluleirien määrä. Koulutusta toteutetaan verkko- ja lähiopetuksena sekä laji- ja yleisharjoitteluna.

Ratsastuslinja käynnistyy syksyllä 2022 ja kevään 2022 yhteishaussa linjalle tarjotaan 20 opiskelupaikkaa. Ratsastuslinjan yhteyteen rakentuu kumppaniverkosto, jonka avulla opiskelijoille tarjotaan lisäkoulutusta ja asiantuntijapalveluja mm. ravitsemuksesta, fysioterapiasta, urheilupsykologiasta ja hevosten valmennuksesta.

Vapaita opiskelupaikkoja ratsastuslinjalle voi kysyä suoraan rehtori Juha Maliselta numerosta 050 436 9492.

Ruskea hevonen laukkaa vedessä.                    Hevonen hyppää esteitä.

 

Hyvä tietää

Ratsastuslinjan opiskelupaikkoja on 20 ja opintoihin haetaan yhteishaun kautta.  
Ratsastuslinja erikoistuu tarjoamaan lukio-opintoja ratsastusta harrastaville ja näissä lajeissa kilpaileville opiskelijoille.
Ratsastukseen liittyvät opinnot ja olosuhteet järjestetään Harjun oppimiskeskuksessa.
Opintoihin kuuluvat harjoitukset järjestetään Harjun oppimiskeskuksessa.
Haminan lukio ja Harjun oppimiskeskus tarjoavat erinomaiset olosuhteet ja ympäristön ratsastusurheiluopintoihin. Opiskelijoiden käytettävissä ovat Harjun ratsastusolosuhteet mm. maneesit, kentät, maastot ja ratsastussimulaattorit.
Opiskelijalla on mahdollisuus kysyä vapaita tallipaikkoja Harjun oppimiskeskuksesta talli@harjunopk.fi.
Harjun oppimiskeskus tarjoaa oppilaitoksen asuntolassa majoitus– ja ruokapalveluja niitä tarvitseville opiskelijoille opiskelupäivinä. Asuntolassa asuvien opiskelijoiden on mahdollista osallistua vapaa-ajantoimintaan.

Harjun oppimiskeskus

Kokemuksia lukion ja hevosopintojen yhdistämisestä

Pin It on Pinterest

Share This