Haminan lukio on laadukasta opetusta tarjoava yleislukio. Opiskelijoidemme valmistumisprosentti on korkea ja meiltä valmistuneet ovat sijoittuneet hyvin ja monipuolisesti sekä jatko-opintoihin että työelämään.

 

“Meidän lukiomme on todella kiva paikka, jossa jokainen voi olla oma itsensä. Opetuksen taso on hyvää, ja opetuksen ohella pidetään myös hauskaa oppilastovereiden kanssa.”

“Haminan lukio on mukava paikka. Vaikka varsinkin aluksi oli aika rankkaa, niin siihen tottuu ja siitä kyllä selviää. Aika täällä on mennyt todella nopeasti, ja se on jopa hieman harmi koska en tavallaan haluaisi lähteä täältä. Täällä on todella mukavia ihmisiä, niin oppilaita, opettajia kuin henkilökuntaakin. Opettajat ovat tsemppaavia ja auttavat aina kun apua tarvitsee.”

“Haminan lukio on todella kiva paikka! Pieneksi lukioksi täällä on hyvin paljon kaikkea erilaista toimintaa, mm. tutorit, kuoro ja oppilaskunnan hallitus. Kurssitarjontaan kuuluu reilusti kursseja eri oppiaineista ja kattavasti mahdollisuuksia, kuten urheiluakatemiaan osallistuminen tai lukiodiplomin suorittaminen useasta eri aineesta. Opettajat ovat osaavia ja tekevät paljon töitä oppilaiden auttamiseksi. Opiskelutovereihin on helppoa tutustua ja työskennellä ventovieraankin kanssa. Koulurakennuksen sijainti on hyvä ja lähellä keskustaa. Esimerkiksi kirjastossa on mahdollista loikoilla säkkituoleilla ja monitoimitilasta löytyy pingispöytä, nyrkkeilysäkki sekä alakerrasta kuntopyörä, jolla kuka vain saa ladata akkua puhelimeensa. Jokaisella oppilaalla on myös mahdollisuus varata itselleen aika monitoimitilasta ja soittaa siellä olevia soittimia.”

Haminan lukio toimii Ekamin tiloissa, K-siivessä (Erottajankatu 21). Päätoimisia opiskelijoita on noin 230, joiden lisäksi noin 30 ammattilukiolaista suorittaa lukio-opintoja koulussamme. Opettajia on runsaat kaksikymmentä.

Haminan lukio on monipuolinen oppilaitos. Valinnaiskursseja on koulun kokoon nähden runsaasti eri oppiaineissa.

Olemme osana Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiaa (EKA), joka mahdollistaa tavoitteellisten urheilijoiden aamuharjoittelun. Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia on osa valtakunnallista urheiluakatemiaverkostoa. Haminan lukio on kuulunut EKA:aan jo noin 15 vuotta. Vuosittain noin 40 Haminan lukion opiskelijaa osallistuu akatemiatoimintaan.

Koulumme ilmapiiri on avoin ja viihtyisä. Aktiivinen oppilaskunta ja tutorit ovat tärkeä osa koulumme toimintaa. Mikäli yleissivistyksen lisääminen ja laajat jatko-opintomahdollisuudet kiinnostavat, on Haminan lukio oiva vaihtoehto lukio-opintojen suorittamiseen.

Lukion tutorit

Halutus – Haminan lukion oppilaskunnan hallitus

       

Pin It on Pinterest

Share This