Toimintaympäristön moninaisuus mahdollistaa rikkaan sisällön myös esikoulurakennuksen ulkopuolella tapahtuvalle toiminnalle. Koulun yhteydessä olevat liikuntapaikat ja -kentät, sekä liikunta- ja jäähalli mahdollistavat erilaisiin liikuntamuotoihin tutustumisen kaikkina vuodenaikoina. Ulkoilemme päivittäin koulun kanssa yhteisellä pihalla, jossa lapset luontevasti harjoittelevat liikunnallisia taitoja itsenäisesti tai ohjatusti. Pihalla lapsilla on mahdollisuus toteuttaa monipuolisesti niin omaehtoisia leikkejä, kuin vapaita tai ohjattuja liikunta-, sääntö- ja perinneleikkejä. Lähimetsä ja lähiympäristö vaihtelevine maastoineen tarjoavat myös oivia paikkoja leikkiä, liikkua, retkeillä ja tutkia luonnon ihmeitä. Retkipäivät kulkevat arjessa viikoittain erityisesti lumettomina aikoina.

Esikoululaiset liikkuvat päivittäin koulun ympäristössä, joten koulu, opettajat kuin eri ikäiset oppilaat tulevat tutuiksi jo esikouluvuoden aikana. Koulun 5.lk:n oppilaat toimivat esikouluvuoden aikana esikoululasten koulukummeina. Koulukummitoiminta sisältää mukavia yhdessäolon hetkiä, leikkien, pelaten, askarrellen ja liikkuen.

Musiikkihetket vietämme viikoittain Vehkalahtisalin hienoissa puitteissa. Kirjasto on meitä lähellä, joten käytämme hyvin aktiivisesti kirjaston tarjoamia palveluja.

Esikouluaika on klo 9-13. Päivähoitoa järjestetään tarpeen mukaan klo 6.30-16.30 välisenä aikana.

Esikoulussa toimii kaksi ryhmää, Epelit ja Vekkulit. Ryhmät toimivat yhdessä aamu-ulkoilujen, ruokailujen, liikuntahetkien, retkien sekä musiikkihetkien ajan. Toteutamme molemmissa ryhmissä yhdenmukaista toimintasuunnitelmaa. Pyrimme toteuttamaan monipuolisesti esiopetuksen laaja-alaisen osaamisen eri osa-alueita myös viikoittaisten kirjatehtävien, puuhapäivien, ja pienryhmätoiminnan kautta.

Pin It on Pinterest

Share This