Digituella tarkoitetaan digitaalisen verkkoasioinnin, palvelun ja älylaitteen käytön tukea. Sen tarkoituksena on auttaa asiakasta käyttämään älylaitteita ja asioimaan itsenäisesti ja turvallisesti sekä ymmärtämään digitaalisten palveluiden periaatteita. Digitukea on saatavilla lähitukena, etätukena ja erilaisten koulutusten muodossa.

Kaupunki mukana Digituki Kymenlaakso -hankkeessa

Haminan kaupunki on mukana Digituki Kymenlaakso -hankeessa, joka kokoaa Kymenlaakson alueen digituen tarjoajat. Digitukea on tarjolla monessa paikassa ja monin eri tavoin. Hankkeen tavoitteena onkin tuoda tietoa olemassa olevasta digituesta. Tavoitteena on, että jokainen tukea tarvitseva löytää itselleen juuri oikeanlaisen tukimuodon, koska digitaidot ovat uusi kansalaistaito.

Digitaitoja kehitetään yhdessä.

Lisätietoa hankkeesta löydät Kymenlaakson digituki -hankkeen sivuilta.

Haminan kirjastopalvelut

Kirjastoissa on käytössä langaton verkko sekä tietokoneita ja tulostus-, kopiointi- ja skannausmahdollisuus. Kirjastossa opastetaan kirjaston e-palvelujen käytössä ja autetaan tarvittaessa esimerkiksi tulostamisessa ja skannauksessa.

Kumppanuustalo Hilma

Maanantaisin kello 10-12 Digiopastusta Kumppanuustalo Hilman olohuoneessa, Kadettikoulunkatu 3. (24.5., 31.5., 7.6. ja 14.6.)

Kumppanuustalo Hilmalla on mahdollisuus järjestää etä- ja hybridikokouksia. Tilasta löytyvät web-kamera ja konferenssikaiuttimet. Käytettävissä on Hilman kannettava tietokone, johon on asennettuna Microsoft Teams-ohjelma sekä Skype. Työntekijät auttavat mielellään kokouksien järjestämisessä ja teknisissä ratkaisuissa.

Ravimäkiyhdistyksen työpalvelu

Digineuvontaa arkisin klo 8-14 numerosta 044 733 2486. Ravimäeltä saat opastusta tietokoneiden käyttöön ja päivittämiseen sekä älypuhelinten käyttöön.

Jelppiaku

Jelppiaku tarjoaa maksutonta puhelin- ja etäohjausta numerosta 040 034 3444 sekä sähköpostitse osoitteesta jelppiaku@gmail.com.

Kakspy ry

Haminan klubitalo

Arjen digiopastusta ja laiteopastusta ajanvarauksella numerosta 040 710 3255.
Fredrikinkatu 1 B, 49400 Hamina.

Osku Mediatalo Haminassa

Toimintaa on Haminan klubitalon (Huovilan kahvilan vierestä raput ylös) tiloissa 2. krs, torstaisin klo 10–17 ja 28.10. alkaen keskiviikkoisin klo 14–18. Toiminta on avointa ja harrastuspohjaista toimintaa 18-35-vuotiaille.

Meillä voi tehdä monenlaista media- ja taidealan juttuja oman kiinnostuksen mukaan:

  • Kiinnostaako toimittajan, kuvittajan tai graafikon hommat? Tanelinkulma Tarinoi- lehden toimitukseen kaivataan porukkaa.
  • Video- ja valokuvausta, editointia ja kuvankäsittelyä voi harjoitella elokuvaryhmässä, katsotaan myös porukalla leffoja.
  • Meiltä löytyy myös bändiryhmää varten kaikki mitä tarvii, jos musiikki on sun juttu.
  • Jos tykkäät kirjoittaa tai piirtää, niin perustetaan kirjoitus- tai piirustusrinki.

Mukaan pääsee, kun tulee paikan päälle tai ilmoittautuu ninni.suntio@kakspy.com, jesse.ojala@kakspy.com.

Puhelinneuvontaa

Puhelindigineuvonta

  • Arkisin klo 9–15 välillä numerosta 040 844 6264. Puhelindigineuvonnan tarjoaa Digitutorit aktiivisen kansalaisen apuna -hanke (STEA), Kotkan Korttelikotiyhdistys Ry ja Kumppanuustalo Viikari. Se on suunnattu Haminan, Kotkan ja Loviisan alueen asukkaille.

* Soittaminen ei maksa ylimääräistä: puhelu digineuvontaan maksaa vain normaalin puhelun verran liittymästäsi.

Haminan kansalaisopisto

Haminan kansalaisopisto tarjoaa erilaisia kursseja, joilla voit opetella mm. älypuhelimen käyttöä, sosiaalisen median käyttämistä ja valokuvausta.

Kaupungin toimijat digituen parissa

Kolehmainen Anne
Hyvinvointikoordinaattori
Osoite:
Puistokatu 2, 49400 Hamina
Puhelinnumero:
0503296888
Koskimies Riikka
Viestintäkoordinaattori
Osoite:
Puistokatu 2, 49400 Hamina
Puhelinnumero:
040 577 4472

Pin It on Pinterest

Share This