Digituella tarkoitetaan digitaalisen verkkoasioinnin, palvelun ja älylaitteen käytön tukea. Sen tarkoituksena on auttaa asiakasta käyttämään älylaitteita ja asioimaan itsenäisesti ja turvallisesti sekä ymmärtämään digitaalisten palveluiden periaatteita. Digitukea on saatavilla lähitukena, etätukena ja erilaisten koulutusten muodossa.

Haminan kirjastopalvelut

Kirjastoissa on käytössä langaton verkko sekä tietokoneita ja tulostus-, kopiointi- ja skannausmahdollisuus. Kirjastossa opastetaan kirjaston e-palvelujen käytössä ja autetaan tarvittaessa esimerkiksi tulostamisessa ja skannauksessa.

Kumppanuustalo Hilma

Kaikille avointa digiopastusta! Voit tuoda oman laitteesi tai opetella Hilman koneiden käyttämistä.

  • Maanantaisin klo 10–12 Digitutoreiden tarjoamaa digiopastusta. Yhteistyössä Digitutorit aktiivisen kansalaisen apuna -hankkeen kanssa.
  • Keskiviikkoisin klo 10–12. Yhteistyössä Ravimäkiyhdistyksen kanssa.

Kakspy ry

Haminan klubitalo

Arjen digiopastusta ja laiteopastusta ajanvarauksella numerosta 040 710 3255.
Fredrikinkatu 1 B, 49400 Hamina.

Osku Mediatalo Haminassa

Toimintaa on Haminan klubitalon (Huovilan kahvilan vierestä raput ylös) tiloissa 2. krs, torstaisin klo 10–17 ja 28.10. alkaen keskiviikkoisin klo 14–18. Toiminta on avointa ja harrastuspohjaista toimintaa 18-35-vuotiaille.

Meillä voi tehdä monenlaista media- ja taidealan juttuja oman kiinnostuksen mukaan:

  • Kiinnostaako toimittajan, kuvittajan tai graafikon hommat? Tanelinkulma Tarinoi- lehden toimitukseen kaivataan porukkaa.
  • Video- ja valokuvausta, editointia ja kuvankäsittelyä voi harjoitella elokuvaryhmässä, katsotaan myös porukalla leffoja.
  • Meiltä löytyy myös bändiryhmää varten kaikki mitä tarvii, jos musiikki on sun juttu.
  • Jos tykkäät kirjoittaa tai piirtää, niin perustetaan kirjoitus- tai piirustusrinki.

Mukaan pääsee, kun tulee paikan päälle tai ilmoittautuu ninni.suntio@kakspy.com, jesse.ojala@kakspy.com.

Perusdigitaitojen ohjausta yhdistyksille

Yhdistykset voivat varata ajan Haminan kansalaisopiston järjestämään perusdigitaitojen ohjaukseen. Tällaisia taitoja voivat olla perustaitojen lisäksi esimerkiksi etäyhteyksien tai tabletin käyttäminen. Ohjaus tapahtuu pienryhmässä ja se suunnitellaan yhdistyksen tarpeiden mukaan.

Lisätietoja perusdigitaitojen ohjauksesta antaa suunnitteluopettaja Tuija Teräslahdelta numerosta 040 354 5109 tai sähköpostitse tuija.teraslahti@hamina.fi.

Digiopas -kurssi

Digioppaat ovat vapaaehtoisia vertaisohjaajia, jotka auttavat ja neuvovat toisia älylaitteiden tai internetin käytössä. Kurssilla osallistujalla tulee olla hyvä peruskäyttö hallussa ja halu auttaa toisia. Kurssi on maksuton ja kestää noin 8-10 tuntia, 2 tuntia kerrallaan Kumppanuustalo Hilmassa, Kadettikoulunkatu 3. Lisätietoja digiopas -kurssista saat suunnitteluopettaja Tuija Teräslahdelta numerosta 040 354 5109 tai sähköpostitse tuija.teraslahti@hamina.fi.

Puhelinneuvontaa

Puhelindigineuvonta

  • Arkisin klo 9–15 välillä numerosta 040 844 6264. Puhelindigineuvonnan tarjoaa Digitutorit aktiivisen kansalaisen apuna -hanke (STEA), Kotkan Korttelikotiyhdistys Ry ja Kumppanuustalo Viikari. Se on suunnattu Haminan, Kotkan ja Loviisan alueen asukkaille.

* Soittaminen ei maksa ylimääräistä: puhelu digineuvontaan maksaa vain normaalin puhelun verran liittymästäsi.

Pin It on Pinterest

Share This