Puistojen, taajamametsien ja yleisten alueiden kuten leikkipaikkojen, uimapaikkojen, venesatamien ja -laitureiden ylläpito ja rakentaminen on kaupungin aluepalveluiden vastuulla:

A1 -luokan puistoja on 0,26 ha
A2 -luokan puistoja on 19,6 ha
A3 -luokan puistoja on 52 ha
B2-luokan niittyjä on 60 ha
Taajamametsien pinta-ala on 495 ha

Yhteyshenkilöt:
Vastaava vihertyönjohtaja Anne Repo, p. 040 593 4144

Oolannin puiston kiviaihiot ja vesiputous.

Oolanninpuisto

Oolanninpuistosta, koko kaupungin vihreästä keitaasta, löytyy tekemistä ihan jokaiselle. Suomi 100 -juhlapuuryhmiä on kymmenen, joissa jokaisessa on kymmenen suomalaista puuta. Merivettä kuljettava vesiaihe ja Oolannin lampi tuovat meren suoraan puiston sydämeen. Puiston leikkialue, tapahtumanurmi ja kunto-alue tarjoavat aktiviteetteja, joiden jälkeen voikin leppoisasti nauttia eväitä piknik-alueella tai grillaten.

Oolanninpuistosta sinua kuljettavat polut ja jalkakäytävät esimerkiksi Rampsinkarin virkistysalueelle kuntoilemaan, uimarannalle, skeittirampille, kesäravintoloihin tai toiseen suuntaan kulkiessa Suomen lipun aukiolle.

Ankkalammen kaarisilta.

Kesäpuisto

1850-luvulla Lappeenrannan bastioniin perustettu Kesäpuisto aukeaa kauppatorin viereltä, Puistotalon kulmalta ja jatkuu Lappeenrannan bastionin vallien kautta Ankkalammelle saakka. Monipuolisesta kesäpuistosta löydät leikkipuiston, osan linnoituspolkua ja Kesäpuiston Kavalierivalli muistomerkin, rannikkotaistelussa kaatuneiden muistomerkin, Haminan lottamuistomerkin ja sotilaspoikien muistomerkin.
Ankkalammen rannalla sijaitseva Myllynkivi-monumentti on pystytetty 1974. Myllynkiveen liittyvän legendan mukaan Ruotsin kuningas Kustaa III kosi Venäjän keisarinna Katariina II:sta Haminan neuvottelujen aikana 1783 ja Katariina vastasi suostuvansa avioliittoon vasta, kun tämä pystyisi antamaan Katariina II:lle oikean suudelman myllynkiven läpi.

Shakkia Kesäpuistossa.

suomen lipun aukio

Suomen lipun aukio

Suomen lipun aukio sijaitsee nimensä mukaisesti maailman suurimman Suomen lipun ympärillä. Suomen lipun aukiosta on rakenteilla selkeä ja rauhallinen kokonaisuus, jonka huomion keskipisteenä on Suomen suurlippu. Keväällä 2020 kaupunki järjesti asukaskyselyn, jolla kerättiin ideoita aukion suunnitteluun. Puistomaiseksi suunniteltu alue rakentuu parhaillaan ja aukiolle on tulossa oleskelu- ja pelialueita, palvelurakennus ja mahdollisuus erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Jumppaajia senioripuistossa.

Volkonskin puisto (Senioripuisto)

Volkonskin puisto, tuttavallisemmin Senioripuistoon lähiliikuntapaikka, josta löydät ulkokuntosalin ja erilaisia tasapainoiluvälineitä. Kesäaikaan puistossa pääset osallistumaan myös puistojumppaan.

Kirsikkapuisto Ruutikellarin läheisyydessä

Kirsikkapuisto

Hämeenlinnan bastionissa sijaitsevan ruutikellarin kupeesta viheralueella löytyy japanilaistyylinen kirsikkapuisto.

Pin It on Pinterest

Share This