Siisti Siti -kampanja on Haminan oma versio Maailman siivouspäivästä, jossa isoveljenä on toiminut naapurikaupunki Kouvola. Kampanjan aktiivisin kausi keskittyy toukokuulle, mutta toimintaa voi järjestää ympäri vuoden. Ilmoittaudu mukaan ja saat hyvää mieltä.

Muista siivouksenkin yhteydessä noudattaa poikkeusolojen aikana annettuja ohjeistuksia huolellisesti. Hyvä käsihygienia ja lähikontaktien välttäminen ym. muut THL:n ohjeistukset huomioiden.

Siisti Sitissä voit siistiä lähiympäristöä tai piha-alueita tai miksei vaikkapa varastoja ja kodin nurkkiakin. Erityisesti keväällä lumen sulaessa tuntuu teiden ja polkujen varsilta löytyvän roskaa, mikä kaipaa poimijaa.

Siisti Sitissä talkoillaan pääsääntöisesti omilla työvälineillä. Haminan kaupunki on kampanjaan osallistuvien avuksi hankkinut 20 roskapihtiä ja lehtiharavaa, joita on lainattavissa Haminan pääkirjastosta ja Ruissalon kirjastosta ympäri vuoden. Jos siivoat omaa piha-aluettasi, huolehdithan jätteet esim. omaan roska-astiaasi. Jos siivoat yleistä aluetta, esim. puistoa, voit jättää roskat puistossa sijaitsevan roskikseen tai vieressä sijaitsevan koulun tai päiväkodin roskikseen.

Muista turvallisuus!

Muista turvallisuus yleisillä paikoilla roskia kerätessä! Varsinkin puistoissa ja teiden varsilla kannattaa olla tarkkana, ettei lasinsiruja ja injektioneuloja osu ihoon. Muista myös varoa mahdollisesti ohi ajavaa liikennettä.

Huomioi turvallisuutesi siivotessasi, tutustu keräysohjeeseen.

Ilmoittaudu mukaan!


Lainaa roskapihdit kirjastosta

Roskapihtejä on lainattavissa Haminan pääkirjastosta ja Ruissalon kirjastosta. Pihdeissä on viikon laina-aika, jonka jälkeen ne pitää palauttaa siihen kirjastoon, josta ne on lainattukin. Pihtejä ei voi varata tai uusia lainausta kirjastojärjestelmän kautta.


Plogging

Plogging on tehokas yhdistelmä juoksua ja luonnon siistimistä. Se tunnetaan myös nimellä roskajuoksu. Plogging -lenkillä siis juostaan ja kerätään samalla reitin varrelta roskia. Ploggaaminen on ekoteko, joka samalla kohottaa kuntoa ja tuottaa hyvää oloa. Sitä voi soveltaa myös esimerkiksi kävellen, pyöräillen ja patikoiden.


Kaupungin henkilöstö mukana kampanjassa

Kaupungin työntekijät siivoavat joidenkin erityiskohteiden lisäksi työpaikkojensa ympäristöjä. Työpisteet, päiväkodit ja koulut ovat tervetulleita Siisti Siti -kampanjaan.

Jo yhden roskan poimimisella päivässä roskikseen on iso vaikutus, kun sen tekee suuri joukko ihmisiä.


Koulut mukana kampanjassa

Lapsia roskienkeräys-retkellä.

Poitsilan koulu 2.5.2022.

Pappilansalmen koulu 1.6.2022.

Husulan koulu 30.5. – 3.6.2022.

Neuvottoman koulu 2. – 3.6.2022

Kiitos ahkerille talkoolaisille!

Pin It on Pinterest

Share This