Tervasaaren kehittäminen

Aivan Haminan kaupungin keskustassa, vain noin kilometrin päässä vilkkaalta kauppatorilta sijaitseva Tervasaari on kaupungin merkittävin tulevaisuuden kehittämiskohde.

Täältä voit lukea lisää Tervasaaren suunnitelmista

 

Maankäytön kehittämishankkeet

 • KULTTUURIYMPÄRISTÖOHJELMA
  Haminan kulttuuriympäristöohjelma kokoaa yhteen kulttuurihistoriallisesti arvokkaat kohteet – rakennuskannan, kulttuurimaisemat sekä yksittäiset menneisyydestä kertovat maamerkit. Ohjelman avulla on mahdollista tuoda esiin muuta ympäristöä arvokkaampia kohteita sekä määritellä niille tarvittavat hoitotoimenpiteet ja vastuutahot.

  Kulttuuriympäristöohjelman inventointiluonnos 

  Mahdollinen palaute luonnoksesta osoitteeseen mittaus@hamina.fi.

 

 • KAUPUNKIRANTOJEN YLEISSUUNNITELMA
  Kaupunkirantojen yleissuunnitelma on teemasuunnitelma, jonka tarkoituksena on ohjata kaupungin keskeisten merenranta-alueiden maankäyttöä Haminan keskustan läheisillä ranta-alueilla.Yhtenäisen rantareitin muodostaminen on noussut yhdeksi suunnitelman pääteemaksi. Tämä kaikkiaan noin 14 kilometrin pituinen reitti on suunniteltu kulkemaan maaston ja ympäristön ehdoilla mahdollisimman lähellä merenrantaa.Kaupunginhallitus päätti 24.5.2010 palauttaa kaupunkirantojen yleissuunnitelmaehdotuksen teknisen lautakunnan uudelleen valmisteltavaksi.Alla kaupunginhallituksen käsittelyssä 24.5.2010 ollut  yleissuunnitelman ehdotus. (EHDOTUS 20.4.2010, PÄIVITETTY 17.5.2010)
 • Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)
  Kaupunkirantojen yleissuunnitelman selostus

 

Rakentamishankkeet

 

Pin It on Pinterest

Share This