Tervasaaren kehittäminen

Aivan Haminan kaupungin keskustassa, vain noin kilometrin päässä vilkkaalta kauppatorilta sijaitseva Tervasaari on kaupungin merkittävin tulevaisuuden kehittämiskohde.

Täältä voit lukea lisää Tervasaaren suunnitelmista

Maankäytön kehittämishankkeet

 

 • KAUPUNKIRANTOJEN YLEISSUUNNITELMA HYVÄKSYTTY KILPAILUKYKYVALIOKUNNASSA (KIKY)
  Haminan kaupungin keskeisiä ranta-alueita Tallinmäen, Mullinkosken ja Jamilahden rajaamalla alueella käsittävä Kaupunkirantojen yleissuunnitelman ehdotus on edennyt hyväksymisvaiheeseen. Suunnitelman päätavoitteena on ohjata ranta-alueiden maankäyttöä parantamalla rantojen saavutettavuutta ja lisäämällä kaupungin merellisyyttä.

Kaupunkirantojen yleissuunnitelma OAS
Kaupunkirantojen yleissuunnitelma Selostus

Lisätietoja antavat:
kaupunginarkkitehti Milla Koskivirta, p. 0400 485 531, e-mail:milla.koskivirta(a)hamina.fi
kaavoitusinsinööri Susanna Lääveri, p. 050 432 0317, e-mail:susanna.laaveri(a)hamina.fi

Ollut nähtävillä 11. – 25.11.2020. Saatu palaute huomioitu kikyyn 3.12.2020 viedyssä suunnitelmassa.
Seuraavaksi 21.12.2020 kaupunginhallituksen kokous ja tavoitteena hyväksyminen kaupunginvaltuuston vuoden 2021 ensimmäisessä kokouksessa.

 

 • KUKKIVA HAMINA
  Kukkiva Hamina on Haminan keskustan ja erityisesti sen rakennetun ympäristön kohentamiseen tähtäävä ohjelma. Ohjelman  tavoitteita ovat keskustaan liittyvät viihtyisyyden ja viimeistellyn ilmeen parantaminen, omaleimaisen kaupunkikuvan korostaminen, toimivuusongelmien poistaminen, vetovoimaisuuden kasvattaminen, sekä elävyyden ja monipuolisuuden lisääminen.

      KUKKIVA HAMINA_Keskustan rakennetun ympäristön ohjeisto

 

 • KULTTUURIYMPÄRISTÖOHJELMA
  Haminan kulttuuriympäristöohjelma kokoaa yhteen kulttuurihistoriallisesti arvokkaat kohteet – rakennuskannan, kulttuurimaisemat sekä yksittäiset menneisyydestä kertovat maamerkit. Ohjelman avulla on mahdollista tuoda esiin muuta ympäristöä arvokkaampia kohteita sekä määritellä niille tarvittavat hoitotoimenpiteet ja vastuutahot.

  Kulttuuriympäristöohjelman inventointiluonnos 

  Mahdollinen palaute luonnoksesta osoitteeseen mittaus@hamina.fi.

Rakentamishankkeet

 

Pin It on Pinterest

Share This