Risujen ja haravointijätteiden keräyspaikka on Haminan jäteasema. Haravointijätteet otetaan Haminan jäteasemalla maksutta vastaan tämän vuoden loppuun saakka (31.12.2023). Kymenlaakson Jätteen kymmenellä muulla jäteasemalla haravointijätteiden vastaanotto on maksullista. Ensi vuoden alusta lähtien (1.1.2024) haravointijätteen vastaanotto muuttuu myös Haminassa maksulliseksi. Haravointijätteen vastaanottohinta muilla jäteasemilla on tällä hetkellä 8 euroa/ m 3. Kymenlaakson Jätteen jäteasemilla on yhtenäinen hinnasto, josta päättää vuosittain alueen jätehuoltoviranomainen eli Kymen jätelautakunta. Osasta jätteitä peritään vastaanottomaksu, jolla katetaan kuljetuksesta ja käsittelystä aiheutuvia kustannuksia.

Haketuskelpoisten oksien ja risujen vastaanotto on maksutonta kaikilla Kymenlaakson Jätteen jäteasemilla, myös Haminassa. Kymenlaakson Jäte kuljettaa jäteasemille tuodut oksat, risut ja haravointijätteet Keltakankaan jätekeskukseen. Haravointijätteet käsitellään jätekeskuksen omassa biokaasulaitoksessa ja jalostetaan mullaksi, jota voidaan käyttää piha- ja viherrakentamiseen. Haketuskelpoiset oksat hyödynnetään polttoaineena Keltakankaan jätekeskuksessa sijaitsevassa lämpökeskuksessa.

Laajennuksen myötä on tullut tilaa myös muille uusille jätelajeille

Puutarhajätteiden lisäksi Haminan jäteasemalle on laajennuksen myötä tullut tilaa kerätä myös muita uusia jätelajeja. Jäteasemalle voi jatkossa tuoda kipsijätettä ja saniteettiposliinia ja kaatopaikkajätettä. Näistä jätteistä peritään hinnaston mukainen maksu. Hinnaston ja tarkemmat lajitteluohjeet saa Kymenlaakson Jätteen
verkkosivuilta www.kymenlaaksonjate.fi sekä suoraan jäteasemalta.

Haminan jäteaseman yhteystiedot ja aukioloajat

Suokalliontie 131, 49400 Hamina, p. 040 199 1193
Avoinna: ma 8–18, ti-to 10–17, pe 8–18

Karttakuva Haminan jäteasemasta.

Pin It on Pinterest

Share This