Haminassa avataan syyskuussa 2020 oma Tähtikatu, Walk of Fame Hamina. Haminan ja Vehkalahden alueella syntyneitä tai pitkään vaikuttaneita merkkihenkilöitä kunnioittava katu rakentuu Raatihuoneentorin sisäkehälle. Se elävöittää Haminan katukuvaa ja tuo alueen merkkihenkilöiden tarinat lähelle kaupunkilaisia ja turisteja.
Ilmakuva Haminasta kesä

Tähdet upotetaan Raatihuoneentorin sisäkehän jalkakäytävän pintaan. Haminan tähtilinnoitusta kuvaava tähti kunnioittaa Haminan-Vehkalahden alueella vaikuttaneen henkilön elämäntyötä, jolla on ollut suuri merkitys kulttuurin, tieteen, sivistyksen tai myös sotilaskulttuurin alalla koko Suomelle tai jopa kansainvälisesti.

Kenen nimen haluaisit nähdä Haminan Tähtikadun tähdessä?

Nyt voit vaikuttaa siihen, kenen nimen sinä haluaisit ikuistettavan Haminan Tähtikatuun?

Walk of Fame -projekti alkaa maanantaina 22.6. käynnistyvällä, vapaalla ja jatkuvalla kansalaiskeskustelulla. Kaupunkilaiset voivat lähettää ajatuksiaan tähden ansaitsevista henkilöistä sähköpostilla osoitteeseen viestinta@hamina.fi. Keskustelun ja kaupunkilaisilta tulleiden ehdotusten pohjalta kaupunginjohtaja tekee päätöksen tähden saajista perusteluineen vuoden tai kahden vuoden välein.

Päätökset ensimmäisistä tähtilaattoihin ikuistettavista nimistä tehdään elokuun alussa ja ne julkistetaan perjantaina syyskuun 11. päivä 2020 Valojen yö -tapahtuman yhteydessä.

Lisätiedot:
Lassi Ikäheimo, Hamina Tattoon taiteellinen johtaja
lassi.ikaheimo@hamina.fi

Pin It on Pinterest

Share This