Kiitos kävijöille ja tekijöille maailmanluokan tapahtumasta! Nyt on arvioinnin ja palautteiden aika

Ilahduttavia kuulumisia viikonlopulta ilmoitti myös Haminan seurakunta. Johanneksen kirkossa perjantai-illan kanttorikonsertti keräsi paljon kehuja ja kiitosta – kirkko oli lähes täynnä. Kirkossa oli myös Kakspy ry:n Klubitalon järjestämä kuvataidenäyttely. Kirkossa kävi perjantain aikana 700 kävijää ja lauantaina kävijöitä oli yli 1000. Lauantain lukemaa kasvatti osaltaan se, että kansainvälinen risteilijä pysähtyi Haminan satamaan ja satoja kansainvälisiä vieraita saatiin myös Valojen yön tapahtumiin mukaan ja iltapäivästä lukien. Myös Ortodoksikirkossa vieraili lähes 600 kävijää.

Lapsiperheille perjantai-iltana tarjottu Valojen yön elokuva, kahdesti illan aikana näytetty Kätyrit: Grun tarina keräsi hyvän yleisösaaliin 197 katsojaa. Myös lauantaihin lapsiperheille suunnattu Blind Gut Companyn nykysirkusesitys, Kuin kala puussa keräsi iltapäivän näytökseen Hamina Bastionissa n. 200 lasta ja aikuista. Monet heistä kävivät lisäksi tervehtimässä ennen esitystä Merikeinun tilan alpakoita ja vuohia, jotka viettivät iltapäiväänsä aitauksissa Hamina Bastionissa.

Pormestarintalon Valopuisto oli jälleen suuri yleisömenestys molempina tapahtumailtoina. Edellisvuosiin verraten perjantai-ilta oli vielä aiempia vuosia vilkkaampi. Puutarhassa kävi yli 3000 kävijää. Myös lauantaina päästiin pitkälle yli 2000 osallistujan. Tänä vuonna lyhtypuiston ja taiteen tekijäryhmien teoston joukossa nähtiin puutarhan pääteoksena Flowers of Life UV-valotaidekollektiivin huikea Cynthia – halkaisijaltaan 16 metrinen valoveistos, joka olikin yksi tapahtuman kuvatuimpia nähtävyyksiä.

Valojen yön menestystarina sijoittui tänä vuonna Hamina Bastioniin. Taiteilijoiden RiikkaArte ja Sir Michael Madness bastionin holvistoon rakentama valotaidenäyttely Labyrith of Love keräsi ihastuneita ja hämmästyneitä kävijöitä lähes 10000 tapahtumapäivien aikana. Näyttelyn yhteyteen rakennetussa UV-maalaustyöpajassa vieraili n. 1000 osallistujaa maalaamassa UV-maaleilla kuvia ja lisäksi omia vaatekappaleita Valojen yön hulinoihin. Näyttely ja työpaja hyödynnettiin myös osaksi Haminan perusopetuksen Kulttuuripolkua. Pappilansalmen yläkoulun 7. -luokkalaiset pääsivät osallistumaan kohteeseen jo tapahtumaa edeltävänä torstaina. UV-valotaide ja maalaaminen tuntuivat olevan nuorille todella mieluisa kuvataiteen muoto.

Erityismaininnan Valojen yön ohjelmassa ansaitsee Valojen yön päätös-show Hamina Bastionissa lauantai-iltana. Sitä kehuttiin välittömissä yleisöpalautteissa maailmanluokan esitykseksi. Toki joku saattoi jäädä kaipaamaan taivaalle ammuttuja raketteja, mutta sen sijaan Bastionin katoksen alle kerääntynyt yli tuhatpäinen yleisö sai nauttia todellista lava-spektaakkelia, jossa Show-tanssiryhmä NemesisFire Factoryn pyro- ja ilotulite-efektit sekä AK Sound & Music Servicen valosuunnittelu saivat aikaan todellisen WAU-reaktion. Lähes 15 minuuttia kestänyt tykitys ei varmasti jättänyt kylmäksi ketään. Ei varsinkaan eturiveissä, joihin tulen leimaukset toivat kuumaa tunnelmaa, mutta myös lumikoneet viilentävät pyrynsä.

Raatihuoneentorin laidalle jalkautuivat tapahtumapäivinä myös Haminan matkailun ja kulttuurin väki kohtaamaan tapahtumakävijöitä ja pyytämään kehittämisideoita kaupungin viihtyvyyden parantamiseksi. Ihmiset antoivatkin hyviä kehitysehdotuksia ja myös palautetta kaupungin palveluista. Näitä terveisiä viedään eteenpäin oikeisiin osoitteisiin kaupungin eri toimialueille. Kaikille juttusille jääneille, yli 550 henkilölle lahjoitettiin omaan pihaan istutettavaksi tulppaanien kukkasipuleilta, kaikkiaan 1900 kpl. Niiden kukkaloisto saattelee kesän 2023 tapahtumia kohti.

Kaiken kaikkiaan tapahtuman järjestäjät ovat hyvin tyytyväisiä tämän vuoden tapahtumaan, mutta tapahtumakävijöiden ja yhteistyössä tapahtumaa rakentaneiden kokemuksia halutaan kuulla ja koota kehittämistyön tueksi.

Tapahtuman palautekyselyt ovat avoinna tapahtuman nettisivulla: www.haminafestivals.fi/valojenyo sekä Hamina-kaupunkisovelluksessa lokakuun puoliväliin saakka. Palautteita hyödynnetään tapahtuman suunnittelussa ensi vuoteen.

Annathan palautetta Valojen yöstä!

 

Pin It on Pinterest

Share This