Haminan matkailun ja yrityselämän sekä vesihuollon kehittämiseen on saatu uusia tuulia ja näkemyksiä, kun sekä Haminan matkailu- ja yhteyspäällikkö Marika Auvinen että Haminan Veden toimitusjohtaja Jukka Sandelin aloittivat uusissa tehtävissään elo-syyskuussa.
Haminan raatihuone tiistaina 24. syyskuuta 2013. Kuva: Seppo JJ Sirkka EASTPRESS

Haminan matkailu- ja yhteyspäällikkönä elokuussa aloittaneen Marika Auvisen tehtäviin kuuluvat matkailun kehittäminen, palvelualueen sidosryhmäyhteistyö ja yrittäjäyhteistyö. Marika on koulutukseltaan YAMK-restonomi ja opiskelee työn ohessa innovaatiojohtamista ja KTM-tutkintoa.

Hän uskoo kehittämiseen, jossa kehitystyön keskiössä on palveluiden käyttäjä.  Kehitystyötä tulee tehdä toki yhdessä alueen yrittäjien, paikallisten sekä hallinnollisten toimijoiden kanssa, myös yli maakuntarajojen.

  • Mielestäni Haminan vahvuuksia matkailullisesti ovat vastakohdat, ainutkertainen, historiallinen ympäristö sekä todella monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet.  Haminan maantieteellinen sijainti on myös kilpailutekijämme ja meiltä on esimerkiksi Saimaalle lyhyt matka. Saman vierailun aikana voi nauttia merimaisemista ja historiasta sekä ihailla Suomen suurimman järven, Saimaan maisemia. Tämä on ainutkertainen kokemus niin kotimaiselle kuin ulkomaalaisellekin asiakkaalle, toteaa Marika Auvinen.

Hänen yhtenä tavoitteenaan on tehdä Haminasta matkailijoiden pääkohde ja pidentää matkailijoiden viipymää. Usein matkoilta muistetaan mielenkiintoiset kohtaamiset ja tapahtumat vaikkapa paikallisten kanssa. Näiden kohtaamisten luomiseen Haminalla onkin loistavat lähtökohdat. 

Haminan kaupungin liikelaitoksen, Haminan Veden toimitusjohtajana aloitti syyskuun alussa insinööri (YAMK) Jukka Sandelin. Haminaan hän siirtyi Turun Seudun Veden kehittämispäällikön tehtävästä.

Hamina Veden toimitusjohtajan tehtävän Jukka kokee haasteellisena ja mielenkiintoisena. Vedellä on useita, meneillään olevia hankkeita, joiden jatkaminen ja loppuun vieminen on yksi toimitusjohtajan lähiaikojen keskeisimpiä tehtäviä. Osa hankkeista on laajoja, useamman toimijan yhteisiä projekteja. Haminan Vesi onkin Jukan mukaan suurempi vesilaitos kuin saman kokoisessa kaupungissa yleensä, johon vaikuttaa mm. ison satama-alueen vaatima vesihuolto.

Haminan Jukka kokee mukavana, ihmisen kokoisena kaupunkina. Kehittämistä tehdään eri sektoreilla ja yhteistyö on joustavaa ja sujuvaa.

  • Kehittäminen näkyy kaupungissa ja vaikka tekemistä on, edeltäjien jäljiltä Haminan Veden johtamista on hyvä jatkaa, sanoo Jukka Sandelin.

Pin It on Pinterest

Share This