Kesällä 2018 Hamina Bastionissa esitetty musikaali Taivaanraapijat tuodaan nyt kotisohville la 23.5. klo 19!
taivaanraapijat

Musikaalielämykseen pääsee osallistumaan veloituksetta Haminan kaupungin You Tube-kanavan kautta https://www.youtube.com/channel/UCPUYWtRSpFKRtTmYcjJ9FYQ

Huom! Musikaali on katsottavissa vain lauantaina 23.5.

Musikaali pohjautuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin, joka kertoo amerikansuomalaisista pilvenpiirtäjien rakentajista New Yorkissa 1900-luvun alussa.

Musikaalin on käsikirjoittanut Tuurin romaanin pohjalta Jalle Niemelä, joka myös ohjasi teoksen. Lauluja on parikymmentä, säveltäjinä ja sanoittajina Esa Kaartamo ja Kari Pyrhönen. Luvassa on folk-perinteestä kumpuavaa musiikkia tuon ajan hengessä – railakkaita ralleja ja herkkiä balladeja.

Taivaanraapijat on kiehtova kertomus amerikansuomalaisista unelmien kaupungissa, jota rakennettiin kiihkeästi viime vuosisadan alussa – ja varsinkin ylöspäin. Intiaanien ohella ”finskit” niittivät mainetta rakennusmiehinä, joita ei huimannut, vaikka pää hipoi pilviä. Ja työ oli todella juuri sitä, josta kertovat legendaariset valokuvat parin sadan metrin korkeudessa palkilla istuvista rakentajista. Työturvallisuudeksi riitti tarkka askel.

Musikaalin päähenkilö on Kauhavalta New Yorkiin muuttanut parikymppinen Jussi Ketola (Olle Tepponen). Tämän nuorukaisen kasvutarinaan mahtuu draamaa rakkaudesta kipeisiin vastoinkäymisiin ja ihmisen elämän tarkoituksen ihmettelemiseen.

Katso myös Facebook-tapahtumasivu!

Bastioni Live -striimaukset vielä nähtävissä!

Hamina Bastioni toi live-esiintymisen suoraan katsojien kotisohville, kun historian ensimmäinen Bastioni Live järjestettiin la 11.4 klo 19-21! Keikalla musisoi yksi Kymenlaakson kovimmista bilebändeistä, Ihme4set! Keikalla soitettiin toivelaulu -tyyppisesti yleisön suosikkibiisejä. Omaa suosikkibiisiäsi sai ehdottaa etukäteen joko Facebooki– tai Instagram-sivuillamme!

Virtuaalikeikka on katsottavissa tallenteena Hamina – maailmanluokan pikkukaupungin Youtube -kanavan kautta. Keikka on katsojille ilmainen.

Toista kertaa järjestetty Bastioni Live striimattiin vapputunnelmissa to 30.4 klo 19! Vappumielen nostatuksesta vastasi Uuden Musiikin Kilpailustakin tuttu  Stella Christine yhtyeensä Stella’s Sunday:n kanssa! Stella’s Sunday soittaa rentoa ja tunnelmallista, mutta myös mukaansa tempaavaa jazz / latin / pop -musiikkia. Lahjakkaat muusikot ja kiitosta saanut laaja ohjelmisto takasivat onnistuneen tunnelman poikkeusvappunakin!

Virtuaalikeikka on katsottavissa tallenteena Hamina – maailmanluokan pikkukaupungin Youtube -kanavan kautta. Keikka on katsojille ilmainen.

Järj. Haminan kaupunki, Tapahtumatuotanto ja museot

Pin It on Pinterest

Share This