Haminassa Pitkien hiekkojen ja Rampsinkarin uimarannoilla on havaittu 24.6.2020 syanobakteereita eli sinilevää. Uimista ei suositella.

Haminassa Pitkien hiekkojen ja Rampsinkarin uimarannoilla on havaittu 24.6.2020 syanobakteereita eli sinilevää. Myös Virolahden Huvisaaressa havaittiin sinilevää 23.6.2020.

 Esiintyminen voi vaihdella nopeasti, minkä vuoksi uimarin kannattaa arvioida silmämääräisesti uimaveden tila aina ennen uimaan menemistä. Syanobakteerit voivat tuottaa myrkyllisiä tai ärsyttäviä aineita veteen. Yli puolet syanobakteeriesiintymistä on myrkyllisiä. Veden käyttöä on aina syytä rajoittaa, jos vedessä on silmin havaittavissa sinilevää.

Haminan kaupungin terveysvalvonta tekee leväseurantaa uimarannoilla kesäkuusta syyskuulle. Pitkien Hiekkojen uimaranta on valtakunnallisen leväseurannan havainnointipaikka, jossa leväseurantaa tehdään vähintään kerran viikossa. Muilla uimarannoilla levien esiintymistä seurataan näytteenottojen yhteydessä 1-2 kertaa kuukaudessa sekä rannan ylläpitäjältä taikka käyttäjiltä saatujen ilmoitusten perusteella.

Haminan kaupungin terveysvalvonta pyytää rannankäyttäjiä ilmoittamaan terveysvalvontaan mahdollisista sinilevähavainnoista uimarannoilla. Havainnoista voi ilmoittaa numeroon 05 749 2551 tai sähköpostilla terveystarkastaja@hamina.fi

Lisätietoja valtakunnallisesta levätilanteesta saa valtakunnallisen leväseurannan verkkosivuilta http://www.jarviwiki.fi/wiki/Lev%C3%A4tilanne

 

Pin It on Pinterest

Share This