Kaupungin työntekijä keräämässä roskia

Siisti Siti –siisteyskampanja on Haminan kaupungin oma versio Maailman siivouspäivästä, jonka isoveljenä on toiminut naapurikaupunki Kouvola. Kampanjan aktiivisin kausi keskittyy toukokuulle, mutta toimintaa voi järjestää ympäri vuoden. 

Siisti Siti – siisteyskampanjan kausi 2022 – 2023 avataan 24.4.2022 Haminan torilla kevätmarkkinoiden yhteydessä. Samalla käynnistyy myös kevään päätempaus ”Siti siistiksi 2022”. Torilla on klo 9-15 Siisti Siti -siisteyskampanjan infopiste, jossa on mukana Kymenlaakson Jäte Oy:n ympäristökouluttaja.

Siisti Siti -kampanjan tempauksissa siivotaan yleensä yhdessä talkoillen, mutta vuonna 2022 koronaviruspandemian takia siisteilyä harrastetaan pääosin yksin tai perhepiirissä. Siisti Sitissä voidaan siistiä lähiympäristöä tai piha-alueita tai vaikka varastoja ja oman kodin nurkkia. Erityisesti keväällä lumen sulaessa teiden ja polkujen varsilta löytyy roskaa, joka kaipaa poimijaa.

Kampanjan tempauksissa talkoillaan pääsääntöisesti omilla työvälineillä. Haminan kaupunki on kuitenkin kampanjaan osallistuvien avuksi hankkinut 20 roskapihtiä ja lehtiharavaa, joita on lainattavissa Haminan pääkirjastosta ja Ruissalon kirjastosta 25.4.2022 alkaen ympäri vuoden.  

Kaupunki vastaa yleisten alueiden mm. puistojen siivouksesta syntyneestä jätteestä, omien piha-alueiden siivouksesta syntyvästä jätteestä vastaa kiinteistönomistaja. Siivouksen yhteydessä on hyvä noudattaa eri viranomaisten poikkeusolojen aikana antamia ohjeistuksia huolellisesti, kuten THL:n ohjeistuksia hyvästä käsihygieniasta ja lähikontaktien välttämisestä. 

Siti siistiksi 2022 -tempaukseen ilmoittaudutaan yksin tai ryhmänä kampanjan verkkosivuilta hamina.fi/asukkaalle/siistisiti löytyvällä ilmoittautumislomakkeella.

Haminan kaupungin Siisti Siti -kampanjan yhteyshenkilönä on kestävän kehityksen koordinaattori Kirsi Hänninen, puh. 040 865 4080, kirsi.hanninen(a)hamina.fi. Häneltä voi kysyä myös lisätietoja kampanjaan liittyen.

Pin It on Pinterest

Share This