Haminan kaupunki vastaanottaa lahjoituksena arvokkaan Oiva Toikan lasilintukokoelman keskiviikkona 6.11.2019 klo 16.30. Haminalaiset nykyisin eläkkeellä olevat yrittäjät ovat rakkaana harrastuksenaan keränneet yli 600 Oiva Toikan (1931-2019) suunnittelemaa taidelasilintua. He ovat halunneet lahjoittaa kokoelman kaupungille niin, että se saadaan esille kokonaisuutena avoimesti yleisön nähtäville.
Oiva Toikan lintuja vitriinissä Kasper-salissa

Kuva: Marja Seppälä

Haminan kirjaston Kasper-salista löydettiin sopiva tila, jossa mielikuvitukselliset Oiva Toikan taidelasilinnut tuovat vastaisuudessa iloa ja elämyksiä haminalaiselle ja laajemmalle yleisölle. Suomalaisen lasitaiteen mestarin Oiva Toikan suunnittelemat uniikit linnut lasinpuhaltajat ovat valmistaneet käsin sulasta lasimassasta käyttäen suupuhallustekniikkaa.

Oiva Toikan lasilintukokoelma on avoinna yleisölle Haminan kirjaston Kasper-salissa 6.11.2019 klo 17.30 alkaen ja on nähtävillä kirjaston aukioloaikojen puitteissa.

Kirjasto on kaupunkilaisten olohuone ja Kasper-sali säilyy edelleen kokoontumistilana joka voi olla varattuna tilaisuuksia varten.

Ryhmien ja kauempaa saapuvien lasilintukokoelmaan tutustumaan haluavien vieraiden kannattaa olla etukäteen yhteydessä

  • Haminan kulttuuripalveluihin kulttuuri@hamina.fi puh. 040 721 5943 tai
  • Haminan kirjastoon kirjasto@hamina.fi puh. 040 1991 310.

Pin It on Pinterest

Share This