Haminan kirjastogalleria tarjoaa kesätunnelmia, värikylläisyyttä ja raikasta ilmaisua Maria Korpelan, Karoliina Parkon ja Sanni Korjuksen puhuttelevassa näyttelyssä. Kattaus tuo kirjastogallerian rauhaisaan tunnelmaan artesaanitaidetta, pop-sävyjä ja eksotiikkaa.
NUORTA VOIMAA_näyttely

Nuorta voimaa! käyskentelee eksotiikan, populaarikulttuurin, symboliikan ja artisaanitaiteen välimäästossa ja kertoo ennen kaikkea kuinka lupaavia nuoria taitelijoita Haminasta tulee. Lisäksi näyttelyssä pyörii kesän ajan haminalaisten taiteilijoiden Inari Porkan, Heli Kärjen ja Tomi Pekkolan Kolmiodraama – videoinstallaatio joka käsittelee pandemia-ajan tuntemuksia.

Karoliina Parkko on taiteen harrastaja joka on käynyt Haminan kuvataidekoulua 10 vuoden ajan ja aloittaa syksyllä graafisen muotoilijan opinnot Xamkissa. Parkon tyyli on monipuolinen ja arsenaaliin kuuluu niin realistisia kuin tyyliteltyjäkin ja sarjakuvamaisia töitä. Parkko perusti hiljattain tilaustaidetta tekevän 4H-yrityksen, Karoliinan taide ja tuote.

Maria Korpela on aloitteleva haminalainen taiteilija jonka töiden taustalla ovat usein hyvinkin omakohtaiset tunteet ja tapahtumasarjat, joita taiteilija käsittelee henkilökohtaisen symboliikan kautta. Sisäinen maailman lisäksi taiteilijaa inspiroivat elämän hetkelliset vivahteet ja yksityiskohtiin piiloutuva olemisen merkityksellisyys. Teokset syntyvät useimmiten vuoropuheluna työn ja taiteilijan välillä muotoutuen hiljalleen prosessin aikana lopulliseen muotoonsa.

Sanni Korjus on nuori haminalainen taitelija jonka töissä yhdistyy intensiivisen raikas värien käyttö paikoin kubistisuus ja geometrinen ilmaisu. Töiden aiheet ulottuvat aina polulaarikulttuurista eksotiikkaan asti. Korjuksen kuvakieli tulkitsee tuttuja aiheita mielikuvitusrikkaalla tavalla ja vangitsee yksityiskohdillaan.

 

Pin It on Pinterest

Share This