Haminan kaupunki tarjoaa kesällä 2020 upeita näyttelyitä Haminan historiallisessa keskustassa. Yksi Haminan näyttelykesän kirkkaimpia tähtiä on muotitaiteilija Jukka Rintala. Unelmien tanssiaiset Haminan Raatihuoneella -näyttely avataan heinäkuun alussa ja se on avoinna tiistaista sunnuntaihin 2.7.-15.8. Näyttelyssä on esillä Rintalan pukuja ja maalauksia.
Jukka Rintalan maalaus

Unelmien tanssiaiset Haminan Raatihuoneella -näyttely tuo esille Jukka Rintalan veistoksellisten muotojen mestarina sekä hänen pukujensa että maalaustensa kautta. Haminan Raatihuoneen valtuustosali kuvaa tanssiaissalia, jossa puvut tanssivat kristallikruunujen alla. Jukka Rintalan taiteessa kankaat ja maalauspensselit toteuttavat samaa ideaalia kauneudesta ja muodosta.

Jukka Rintalan käden jälki näkyy Haminan katukuvassa myös Kauppatorin reunalla sijaitsevan Sevenon lasitaideliikkeen tiloissa, jossa on nähtävillä ensikertaa kattausnäyttelynsä yhteistyössä lasitaiteilija Anne Takasen kanssa.

Muotitaiteilija Jukka Rintala on monipuolisesti lahjakas suunnittelija ja kuvataiteilija, joka tunnetaan Suomessa ja ulkomailla hienostuneista ja upeista uniikki-iltapuvuista. Hän on ennen kaikkea teollinen suunnittelija muodin ja sisustuksen aloilla. Hänen omaa nimeään kantava teollinen vaatemallistonsa lanseerattiin vuonna 2008. Tuotteet valmistetaan Suomessa. Hänen tuotteillaan on Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland –merkki.

Jukka Rintala on myös palkittu taiteilija ja hän on saanut ansioistaan useita huomattavia tunnustuksia. Vuonna 2006 hän mm. sai Tasavallan presidentin myöntämän Pro Finlandia mitalin.

Rintalan näyttelytoiminta on ollut vilkasta. Hänen näyttelyitään on mm. ollut keväisin vuodesta 2006 Savonlinnan oopperakaupungissa, Naantalissa useana vuonna ja kesällä 2019 oli suuri näyttely Laukon kartanossa Vesilahdella. Rovaniemen taidemuseo Korundissa oli 28.11.2019-23.2.2020 Rintalan elämäntyötä esittelevä retrospektiivinen näyttely Arctic Glamour by Jukka Rintala. Kävijöitä näyttelyissä on vieraillut kymmeniä tuhansia.

Jukka Rintalan tärkeänä tukena on hänen työparinsa, visualisti Matti Vaskelainen. Yhdessä he ovat valmistaneet lukuisia muotinäytöksiä ja tapahtumia, joissa muoti ja kulttuuri kohtaavat toisensa.

Jukka Rintala rakentaa kesällä 2020 ensimmäisen näyttelynsä Haminaan, ainutlaatuiseen ympyräkaupungin historiaa huokuvaan miljööseen. Jatkoa näyttelytoiminnalle seuraa Hamina Tattoo sotilasmusiikkifestivaalin aikana elokuussa 2021.

Jukka Rintala CV 2020 ja Jukka Rintala infoteksti 2020

Pin It on Pinterest

Share This