Haminan uusi monipalveluauto Päivänsäde saapui viime viikolla kaupunkiin. Tänään vihitty auto on nähty jo Valojen yössä sekä ensimmäiset työpäivät liikenteessä. Tuleva vuosi näyttää mitä monipalveluautossa tulee, noin 50 000 lainauksen lisäksi, tapahtumaan.
Hannu Muhonen leikkaamassa nauhaa kirjastoauton ovella.

Monipalveluauto Päivänsäde vihittiin käyttöön avajaisnauhan leikkaamisella. Nauhan leikkaamisen suoritti Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen.

– 16 vuotta sitten oltiin koolla näissä samoissa merkeissä. Kirjastoauto Veikko teki pitkän päiväuran ja pääsi nyt ansaitusti eläkkeelle. On hienoa, että monipuolisuus on otettu mukaan uutta kirjastoautoa suunniteltaessa. Pyörien päällä olevalle palvelulle on varmasti tarvetta ja aika näyttää, mitä kaikkea tämän auton työvuodet tulevatkaan pitämään sisällään, Hannu Muhoinen pohti avajaispuheessaan. Lopputulos on todella hieno ja lämmin kiitos kuuluu kaikille mukana olleille.

Neljä henkilöä monipalveluauton oven edustalla.
Autonkuljettaja Mirva Suurnäkki, kaupunginjohtaja Hannu Muhonen, autonkuljettaja Kirsi Itälä-Packalén ja auton kuvituksen suunnitellut taitelija Varpu Eronen.

Aktiiviset kuntalaiset ja kolmas sektori ovat tervetulleita mukaan toimintojen kehittämiseen

Osallisuus- ja hyvinvointipäällikkö Rita Maasilta kiitteli myös kovasti kaikkia monipalveluauton hankinnassa mukana olleita. Kirjastoauton työntekijät Kirsi Itälä-Packalén, Miia Eerikäinen ja Mirva Suurnäkki toivat reitteihin, asiakaskuntaan ja palveluihin liittyvää vahvaa kokemustaan mukaan suunnitteluun. Teknistä asiantuntijuutta suunnitteluun toi varikkovastaava Juha Rapeli. Toimialarajat ylittävässä suunnittelussa olivat mukana Haminan kaupungin nuorisopalvelut, museot, avoin varhaiskasvatus, kulttuuri- ja liikuntapalvelut sekä varhaiskasvatus ja perusopetus. Myös Kymsote ja KaakonKaksikko ovat olleet mukana heti suunnittelun alkuvaiheista lähtien.

– Todella iso työ ollaan tehty ja palvelumuotoilun osalta kehitystyö vahvasti jatkuu. Kymsotella on parhaillaan suunnitteilla pilotoitavia palveluita. Myös kirjastoautoyhteistyötä suunnitellaan laajasti. Ollaan kaikki iloisia ja ylpeitä uudesta monipalveluautostamme ja lähdetään yhdessä kehittämään sen palveluita eteenpäin. Erilaiset tapahtumapäivät ja teemaviikkot tulevat olemaan osa monipalveluauton toimintaa. Uudet ideat ja monipalveluauton mukana jalkautumaan tulevat toiminnot ovat tervetulleita, Rita Maasilta muistuttaa.

Lisätietoja monipalveluautosta ja sen toiminnoista:

Rita Maasilta
osallisuus- ja hyvinvointipäällikkö
040 199 1860
rita.maasilta@hamina.fi

Irma Falkner
kirjastonhoitaja
040 199 1220
irma.falkner@hamina.fi

Pin It on Pinterest

Share This