Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati 6. joulukuuta 2022 aiheuttaa muutoksia liikenteeseen ja pysäköintiin Haminassa. Ruuhkien välttämiseksi yleisön toivotaan liikkuvan paraatitapahtumien aikana keskustassa jalan.

Paraatijärjestelyt aloitetaan Haminan keskustassa sunnuntaina 4.12. Pääosa paraatijoukoista, ajoneuvoista ja kalustosta saapuu Haminaan maanantaina 5.12. aamupäivän aikana, ja poistuu Haminasta tiistaina 6.12. tapahtuman jälkeen.

Suurimmat muutokset liikenteessä ja pysäköinnissä näkyvät Rauhankadulla, Annankadulla, Kadettikoulunkadulla, Maariankadulla, Sibeliuskadulla ja Kekkosenkadulla.

Yleisön ja marssijoukkojen turvallisuuden ja tapahtumajärjestelyjen vuoksi tapahtuma-alueilla suljetaan katuja ajoneuvoliikenteeltä, ja lisäksi kaduilla ja alueella on voimassa pysäköintikieltoja. Liikennerajoitukset puretaan mahdollisimman pian tapahtuman päätyttyä.

Pysäköinti- ja liikennerajoitukset Haminassa 4.–6.12.

Pysäköintiä sekä liikennettä rajoitetaan Haminassa Linnoituksen ja Alakaupungin alueilla 4.12. kello 6 ja 6.12. kello 16 välisenä aikana. Rajoitukset kohdistuvat Annankatuun, Kadettikoulunkatuun, Maariankatuun ja Sibeliuskatuun.

Annankatu, Kadettikoulunkatu, Maariankatu ja Sibeliuskatu suljetaan liikenteeltä ohimarssireitin väliseltä matkalta 6.12. kello 10.00 – 15.00 väliseksi ajaksi.

Ohimarssin jälkeen moottoroidut osat poistuvat keskustasta johdetusti Merikatua, Sibeliuskatua, Kekkosenkatua ja Vaalimaantietä Lelun suuntaan.

Harjoittelun liikennejärjestelyt 5.12.

Katselmus ja ohimarssi harjoitellaan maanantaina 5.12. klo 12-16. Harjoittelu näkyy urheilukentän, Rantakadun, Vepanpolun sekä Viipurinkadun alueilla. Liikennettä rajoitetaan harjoittelutiestöllä klo 13.30 – 15.30 välisenä aikana.

Katselmuksen ja ohimarssin liikennejärjestelyt 6.12.

Yleisön on mahdollista tulla seuraamaan paraatikatselmusta Haminan urheilukentälle (os. Rauhakatu 8b) Rauhankadun, Roopertinkadun, Villenkadun ja Urheilijankadun suunnista. Jalankulkijoita pyydetään käyttämään jalkakäytäviä.

Katselmuksen jälkeen jalan marssivat joukot siirtyvät Haminan urheilukentältä ohimarssin lähtökynnykselle reittiä Rauhankatu – Kirkkojärvenkatu – Kari Lindbergin katu – Rantakatu – Kaalipellonkatu – Koulukatu. Ohimarssiin osallistuvat ajoneuvot siirretään Annankadulle 6.12. klo 12.45 mennessä reittiä Vaalimaantie – Kekkosenkatu – Annankatu sekä Gygnaeuksentie – Savonkatu – Viipurinkatu – Kekkosenkatu.

Kaakkois-Suomen poliisi ja sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä 6.12.2022 ohimarssireitillä. Ohimarssi alkaa kello 13.15 Kadettikoulunkadun ja Erottajankadun risteyksestä. Ohimarssi etenee Kadettikoulunkadulta Maariankadulle. Ohimarssin vastaanottopaikka on Kadettikoulunkadulla Reserviupseerikoulun päärakennuksen kohdalla.

Ohimarssi vaikuttaa Annankadulla, Kadettikoulunkadulla, Raatihuoneen torilla, Maariankadulla sekä Sibeliuskadulla suojateiden käytettävyyteen. Jalankulkijoiden turvallisuuden takaamiseksi ohimarssin aikana suljettujen tieosuuksien ylittäminen sekä niillä liikkuminen on kielletty. Yleisöä pyydetään huomioimaan, että jalan kulkevan ohimarssiosaston perässä tulee moottoroitu osasto.

Sotilaspoliisi ja poliisi ohjaavat liikennettä alueella keskeisissä risteyksissä.

Ohimarssi päättyy jalan kulkevan osaston osalta Haminan varuskuntaan. Joukot poistuvat Sibeliuskadulta varuskunnan takaportin kautta varuskuntaan. Osa paraatijoukoista poistuu varuskuntaan Isoympyräkadulta. Moottoroidut paraatijoukot siirtyvät johdettuna Haminan keskustasta itään Lelun suuntaan reittiä: Merikatu, Sibeliuskatu, Kekkosenkatu, Vaalimaantie. Osa moottoroidusta osastosta siirtyy Kekkosenkadulta Alakaupunkiin reittiä: Viipurinkatu – Savonkatu – Cygnaeuksentie.

Suomen lipun aukiolla järjestettävä toimintakenttä puretaan 6.12. kello 16.00 jälkeen.
Paluumarssit suuntautuvat VT7 länteen Porvoon suuntaan, josta Hattulaan ja Säkylään ja VT15 pohjoiseen Vekaranjärvelle.

Tervetuloa!

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja toivotamme yleisön tervetulleeksi seuraamaan päivän tapahtumia. Pyydämme myös huomioimaan mahdolliset terveysviranomaisten yleisötapahtumia koskevat terveysturvallisuusohjeet ja -suositukset.

Muistutamme, että paraatialue on lentokieltoaluetta, ja dronejen lennättäminen on ehdottomasti kielletty tapahtuman turvallisuuden vuoksi.

Lisätietoja paraatipäivän ohjelmasta löytyy: puolustusvoimat.fi/itsenaisyyspaivaLinkki toiselle sivustolle

Paraatia voi seurata myös verkossa Puolustusvoimien kanavilla:

FacebookLinkki toiselle sivustolle

TwitterLinkki toiselle sivustolle

InstagramLinkki toiselle sivustolle

#puolustusvoimat #paraati #itsenäisyyspäivä

Pin It on Pinterest

Share This