Suomen itsenäisyyden 100-vuotisuuden kunniaksi Haminaan suunniteltu Suomen suurlippu voidaan turvallisesti nostaa marraskuussa 2018 pystytettyyn satametriseen salkoonsa. Haminan kaupunki on halunnut varmistaa, että suurlipun salko vastaa suomalaisia turvallisuusmääräyksiä.

Tehtyjen asiantuntijatarkastusten jälkeen suursalko on todettu turvalliseksi ja lippu voidaan nostaa, kun kaupungin rakennusvalvonnan käyttöönottolupa on saatu. Sitä ennen tehdään vielä erilaisia testauksia mm. lippusalon sähköistykseen ja nostotekniikkaan liittyen. Lippusalossa on automatiikka, joka voimakkaalla tuulella laskee suurlipun, jotta vältetään lippukankaan rikkoutuminen.

Kun viimeiset testit ja kokeilut on tehty, voidaan suurlippu nostaa pysyvästi salkoon. Lipunnostopäivä päätetään tulevien viikkojen aikana.

Suurlippu on osa Haminan Lippumaailmaa, jonka kehitystyötä jatketaan suunnitelmien mukaan. Tulevana kesänä Haminan kaupunki yhteistyössä Kehittyvä Hamina ry:n kanssa järjestää suursalon juurella Tankomarkkinat 25.5. osana Kesätuulella Haminassa -tapahtumaa. Raatihuoneella nähdään kesällä 2019 Suomen lipun 100-vuotisjuhlanäyttely ja Lipputorniin avataan Pohjoismaiden ja Baltian maiden lippuja esittelevä näyttely.

Haminan Lippumaailmaan ei tänä vuonna tehdä uusia rakennusinvestointeja. Sen sijaan suurlipun rahoitukseen osallistuneiden maiden liput liehuvat tänäkin kesänä Haminassa.

Lisätiedot:
Matti Filppu, kehitysjohtaja
040 589 9852, matti.filppu@hamina.fi

Pin It on Pinterest

Share This