Hamina oli ensimmäistä kertaa mukana Euroopan liikkujan viikossa Pyörähuoltopäivän merkeissä. Teemapäivää kokeiltiin osana Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tukemaa hanketta, jossa laaditaan Haminan kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma.
Pyörähuoltoon jonottavat ihmiset

Pyörähuoltopäivä järjestettin tiistaina 22.9. Haminan kaupungintalolla ja silloin tarkastettiin ja perushuollettiin pyöriä kaupungin toimesta. Jos korjaustyö vaati osia, ne maksoi pyörän omistaja itse. Huollot hoiti Kymen Pyörähuolto Oy.

Pyöriä tuotiin heti aamusta alkaen pitkänä letkana ja päivän aikana kävijöitä oli yhteensä viitisenkymmentä.
– Tapahtumasta saatiin paljon positiivista palautetta ja huoltomies kertoi ihmisten olleen positiivisesti hämmästyneitä. Paljon tuli toiveita myös päivän uusimisesta. Kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi on kyllä luvassa lisää erilaisia tempauksia, kertoo Ekologinen Hamina -toiminnan asiantuntija Esa Partanen Cursorilta.

Suurin osa tuoduista pyöristä jäi huoltoon. Muutamat pyörät olivat jo suuremman korjaustyön tarpeessa, joten niille tehtiin toisenlaisia korjaussuunnitelmia. Tapahtuma sai paljon positiivista palautetta kaupunkilaisilta. Kaupungintalon työntekijöistäkin osa vei pyöränsä huoltoon työpäivän ajaksi.
– Mun mielestä se oli tosi kiva, että kaupunki tarjoaa tällaisia etuja kaupunkilaisille. Ihmiset tuntuivat kaikin puolin olevan tyytyväisä. Voisi olla jatkossa joka keväinen juttu osana Pyöräily-ohjelmaa, kommentoi Kirsi Forsell.

Petja ja Jussi pyörähuoltojonossa

Petja ja Jussi toivat pyörät huoltoon ennen eskariin menoa.

Jos Pyörähuoltopäivä meni sinulta ohitse niin muistathan, että torilla on huoltopiste. Siellä voit käydä mm. täyttämässä polkupyörän renkaat ja säätää satulan korkeutta. Huoltopiste löytyy Haminan torilta, Fredrikinkadun ja Isoympyräkadun kulmasta.

Pin It on Pinterest

Share This