Lasten kulttuuriviikot 2022 ovat kohta ohi. Ohjelmaa on päästy järjestämään monessa eri muodossa pandemiasta huolimatta. Viikot päättyvät laskiaisviikonlopun ulkotapahtumiin. Tervetuloa nauttimaan talvipuuhista yhdessä!

Helmikuussa on vietetty koko kaakonkulmalla Lasten kulttuuriviikkoja. Pandemiasta johtuvista äkkinäisistä muutoksista ja rajoituksista huolimatta tapahtumia on pystytty järjestämään myös kasvokkain pienryhmissä sekä ulkoilmatapahtumien merkeissä. Koululais- ja päiväkotiryhmille on ollut tarjolla mm. taikalumen värjäystä ja kankaan kutomista. Lisäksi on päästy kirjastoissa fiilistelemään loruja ja runoja sekä kokoontumaan Satukahviloihin. Perheiden kanssa on lumidiskoiltu, tanssittu torilla Maddaleenan kanssa, kuljettu ympäri kaupunkia Merirosvoseikkailussa, laskettu mäkeä, veistetty lumiveistoksia ja ajeltu niin koiravaljakoilla kuin Mutte-ponin kärryjen kyydissä. Päästiinpä tänä vuonna taas Leffa-lauantain leffaankin sekä Klovni Mutterin Lentävä sirkus -live-esitykseen.

Tänä vuonna panostus korkealaatuisiin digisisältöihin on ollut entistäkin mittavampi: digimuotoisena on ollut saatavilla niin ilmapallokoulua kuin vatsastapuhumistyöpajaa sekä paljon erilaisia lastenmusiikkikonsertteja ja taikaesityksiä. Taikaesityksiä on saatu vierailulle myös Haminan alueen kouluille ja päiväkodeille sekä livenä että digimuotoisten livestream-esitysten kautta. Digimuotoisista sisällöistä osa on edelleen saatavilla ja vapaasti katsottavissa lastenkulttuuriviikot.fi -sivuston kautta vielä tämän viikonlopun ajan, osa vielä pitempäänkin. Erilaiset näyttelykokonaisuudet ovat ihastuttaneet kävijöitä Haminan Pääkirjastolla, jossa MIÄ ITE! – Lasten taiteen näyttely – nimen mukaisesti lasten (n. 7 kk–5 v) tekemää taidetta – on avoinna Kirjastogalleriassa vielä 26.3. saakka.

Talvinen keli ja runsas lumi suosivat kaakonkulmaa edelleen, joten viimeisenä virallisena kulttuuriviikkojen viikonloppuna päästään nauttimaan ulkoilusta molempina päivinä. Lauantaina 26.2. lasketaan mäkeä keskellä kaupunkia, kun haminalaiset Lions Klubit järjestävät Talvitapahtuman Haminan Kesäpuistossa klo 11.00-14.00. Ohjelmassa lumileikkien lisäksi rapsutettavia eläimiä ja ruokamyyntiä. Tarjottavat ovat lapsivieraille ilmaisia. Sunnuntaina 27.2. tarjoillaan vielä Vilniemen Rasvaturkin mäenlaskutapahtumassa klo 14.00-17.00 ulkoilun iloa kaikille halukkaille. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vilniemen Yritys ja Haminan avoin varhaiskasvatus. Lisäksi suuri lumihevosten rakennuskilpailu jatkuu maanantaille 28.2. – oletko jo rakentanut oman lumihevosesi ja lähettänyt siitä kuvan mukaan kilpailuun? Kilpailun palkintona jaetaan kolmen parhaan veistoksen tekijälle Hevoset Bastionissa -elämyspalkintoja.

Pin It on Pinterest

Share This