Kymenlaakso jatkaa koronavirustilanteessa leviämisvaiheessa, ja tilanne on vaikeutunut merkittävästi viimeisen kahden viikon aikana. Eri puolilla Kymenlaaksoa on esiintynyt erillisiä pieniä tartuntaryppäitä, ja tartuntojen lisääntymisessä herkästi tartuttavien muuntovirusten osuus on merkittävässä roolissa. Haminan yläkouluissa siirrytään takaisin etäopetukseen 31.3.-12.4.2021 ja myös Haminan lukio pääsee siirtymään lähiopetukseen vasta 14.4.2021 eli reilu viikko pääsiäisen. Muut rajoitukset ovat ennallaan 18.4.2021. asti. AVI:n päätös kokoontumisrajoituksista on tulossa 31.3.2021.

Alueella on voimassa laaja etätyö- ja maskisuositus.

Tapahtumien ja julkisten kokoontumisten rajoituksista päättää Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Koronarajoituksien vaikutukset Haminan kaupungin palveluihin 31.3.-18.4.2021

Perusopetuksen yläkoulut siirtyvät takaisen etäopetukseen

Perusopetuksen luokat 7-9 siirtyvät takaisin etäopetukseen 31.3.-12.4.2021. Myös alakoulujen ja iltapäivätoiminnan ryhmät jatkavat toimintaansa entiseen tapaan.

Haminan lukiossa kaikki luokka-asteet jatkavat etäopetuksessa 13.4. asti.

Haminassa on päätetty siirtää vanhojenpäivä perjantaille 14.5.2021. Penkkareiden järjestämisestä ei ole vielä tehty päätöstä.

Kouluissa turvaohjeiden noudattaminen on täysin keskeistä, jotta lähiopetuksessa voidaan jatkossakin toimia.

Haminan kansalaisopiston etäopetus jatkuu 18.4. saakka.

Nuorisopalveluissa nuorisotilat on suljettu.

Virtuaalinuorisotilat ovat avoinna myös WhatsAppin, meet:n ja discordin alustoilla. Nuorisotyöntekijän voi myös varata nupakaveriksi puhelimitse.

Kirjastoissa voi edelleen lainata ja palauttaa sekä hakea aineistoja hyllystä, mutta asiointiaika on rajoitettu 15 minuuttiin.  Kirjasto suosittelee käyttämään lainaus- ja palautusautomaatteja. Kirjastojen tapahtumat on peruttu. Pääkirjaston oleskelutilat, kuten lehtisali on suljettu. Ruissalon omatoimikirjastoalue on kiinni.

Kirjastoauto Veikko ei liikennöi 29.3.-18.4.

Pääkirjaston Oiva Toikan lasilintukokoelma on avoinna pääkirjaston aukioloaikoina, kävijärajoitus kerrallaan max 6 henkilöä.

Elokuvateatteri Kino-Hamina on suljettu 29.3.-18.4.

Kohtaamispaikat ovat toistaiseksi kiinni.

Kaupunginmuseon ja kauppiaantalomuseon asiakasmäärä on rajattu kerrallaan max 6 henkilöön.

Avautuu uuteen ikkunaan

Kaupungin hallinnoimat urheilu- ja sisäliikuntatilat pysyvät suljettuina 29.3.-18.4.. – poikkeuksena seuraavat toiminnat:

  • Alle 12-vuotiaiden sisä- ja ulkoliikuntatiloissa tapahtuva urheiluseurojen harjoittelutoiminta sallitaan erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen 29.3.2021 alkaen. Rajoitus max 10 henkilön ryhmissä.
  • Ammattilais- ja kilpaurheilun harjoitustoiminta jatkuu, mutta kokoontumisrajoituksia tulee noudattaa.

Pienten alakoulujen liikuntatilat

12-vuotiaiden ja siitä nuorempien lasten ohjattua iltakäyttöä varten kaupunki päätti 17.3.2021 avata Kannusjärven, Kirkkojärven ja Pyhällön koulun liikuntatiloja. Koulun tiloissa voivat edelleen harrastaa kyseisen koulun omat oppilaat.

Kaikessa tilojen käytössä tulee noudattaa Kymsoten koronaturvaohjeita.

Muiden koulujen ja varhaiskasvatusyksiköiden liikuntatilat on edelleen suljettu.

Kaikki joukkuelajien ottelut ja pelit on keskeytetty kaupungin tiloissa.

Tavallinen torikauppa jatkuu normaalisti Haminan torilla. Myyjiä on pyydetty hankkimaan myyntipisteisiin käsidesiä ja asiakkaita pyydetään välttämään kokoontumisia..

AVI:n nykyisten rajoitusten mukaan kaikki yli 6 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 31.3.2021 saakka. Enintään 6 hengen tilaisuuksista tulee järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset. Kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä aina, kun se on mahdollista.

Waltti-kortin myynti on auki Linnoituksen uimahallissa on ma-pe 7-14.

Asiointipalvelu Rinkeli kaupungintalon katutasossa palvelee asiakkaita tällä hetkellä normaalisti. Asiakkailta suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä ja asiantuntijoiden tapaamiseen tulee varata aika.

Kaupungin henkilökunta jatkaa toistaiseksi etätöissä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Myös kokoukset pidetään etäyhteyksin aina, kun mahdollista.

Kymsoten tiedote 31.3.2021: Koronatilanne on vaikeutunut merkittävästi Kymenlaaksossa

Täydennämme tiedotetta tarvittaessa.

Pin It on Pinterest

Share This