Kirjaston perusidea, eli aineiston lainaaminen, yhteisen ja avoimen tilan tarjoaminen sekä tiedonhaku ovat lähtökohdiltaan ekologisia. Asiakkaan hiilijalanjälki pienenee, kun hän uuden tuotteen ostamisen sijaan lainaa sen kirjastosta.

Tiesitkö että kirjastosta voi lainata perinteisten kirjojen lisäksi musiikkia, uutuuselokuvia tai vaikka lumikengät? Verkkopalvelun kautta on myös helppoa varata aineistoa, uusia lainoja, kuunnella äänikirjoja tai vaikka opetella soittamaan kitaraa suoraan kotikoneelta.

Seudun kirjastot seitsemän kunnan alueelta tekevät yhteistyötä, mikä mahdollistaa esimerkiksi aineiston jakamisen tehokkaasti kirjastojen kesken. Kirjoja voi varata mistä tahansa kirjastosta www.kyyti.finna.fi -verkkopalvelun kautta ja ne toimitetaan omaan lähikirjastoon muutamassa päivässä.

 

  • Mielestäni kirjasto on olemassa ekologisuuden ja tasavertaisen tiedonsaannin vuoksi ja sitä myös toteutetaan varsin hyvin ja monipuolisesti”, kertoo kirjastonhoitaja Leena Sareskorpi.

 

Paikan päällä kirjasto tarjoaa mm. tiloja opiskeluun, tietokoneita, internet-yhteyden ja lehtisalin, jossa voi lukea tuoreita aikakaus- ja sanomalehtiä. Laaja valikoimia lehtiä on saatavilla myös sähköisesti.

Kirjaston aulasta löytyy kirjanvaihtohylly, johon voi tuoda omia vanhoja kirjojaan ja ottaa vaihdossa muiden siihen jättämiä kirjoja. Uusien kirjojen tieltä vanhoja kirjojakaan ei heitetä roskiin, vaan niitä myydään edullisesti ja annetaan esimerkiksi askarteluun.

 

Kirjastojen aukioloajat (tarkemmat tiedot osoitteesta www.kyyti.finna.fi):

Haminan pääkirjasto ma-pe klo 11-18.

Ruissalon kirjasto omatoimikirjastona ma-su, henkilökunta paikalla ma-pe.

Kirjastoauto Veikko on kesälomalla ja ajaa taas 12.8. alkaen.

Tunnukset verkkopalveluun ja apua sähköisten palvelujen kotikäyttöön saa kirjastosta.

 

Hamina jakaa kuukauden ekovinkkejä osana Ekologinen Hamina -ohjelmaa. Aikaisemmat ekovinkit ja lisätietoa ohjelmasta löytyy täältä.

Pin It on Pinterest

Share This