Haminan kaupunki noudattaa koronarajoitusten osalta Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksiä ja suosituksia sekä Kymenlaakson alueellisen koronakoordinaatioryhmän linjauksia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki 4.2.2022 päätöksen, joilla kumottiin Kymenlaakson alueella voimassa oleva tiettyjen liikunta- ja harrastustilojen sulkemiseen velvoittanut määräys. Tilat sai avata 5.2.2022 alkaen.

–       Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa suositellaan, että harrastuksissa kiinnitetään erityistä huomiota koronaturvallisuuteen.

–      Aikuisten ryhmäharrastustoiminta alkaa 14.2.2022. Aikuisten ryhmäharrastustoiminnassa on huomioitava terveysturvallisuus: turvavälit, hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä maskin käyttö silloin, kun se on mahdollista.

–       Maskia on käytettävä liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävissä tiloissa (vähintään yleisissä tiloissa ja pukeutumistiloissa). Urheilusuorituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää.

Yleisötapahtumat ja -tilaisuudet

Ei voimassa olevia kokoontumisrajoituksia.

Yksityistilaisuudet

–       Yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia järjestettäessä on huomioitava terveysterveysturvallisuus kuten yleiset hygieniaohjeet ja maskisuositus.

–       Yksityistilaisuuksien järjestäjiä koskee suositus noudattaa yleisötilaisuuksia koskevia vastaavia suosituksia.

Koulut ja oppilaitokset

Perusopetus ja toinen aste jatkavat normaalin aikataulun mukaisesti lähiopetuksessa. 

Kouluissa kasvomaskeja tarjotaan kaikille oppilaille jo ensimmäisestä luokasta lähtien. Varsinainen maskisuositus annetaan kolmannesta luokasta lähtien. Maskisuositus koskee myös koulukuljetuksia.

Haminan kansalaisopiston kevätkausi jatkuu lähiopetuksena 14.2. alkaen.

Ravintolat

Ravintoloihin kohdistuu valtioneuvoston asettamia rajoituksia asiakasmäärän ja aukiolon suhteen. Koronapassia ei voi käyttää vaihtoehtoina rajoituksille.

Etätyö

Etätyösuositus on Kymenlaaksossa voimassa maaliskuun loppuun asti.

Päivitetty 17.2.2022

 

Pin It on Pinterest

Share This