Haminan kulttuuripalvelut pyysi tanssija-koreografi Heli Kärkeä ja kuvataiteilija Inari Porkkaa tekemään verkkojulkaisuun sopivan teoksen joka käsittelisi ihmisten tuntemuksia pandemia-aikana. Teos on nähtävissä kaupungin Youtube-kanavalla perjantaista 22.5. lähtien.
kolmiodraama

Enemmän taideinstallaatiota kuin lyhytelokuvaa muistuttava, ilmaisullisesti väkevä Kolmiodraama yhdistelee tanssitaidetta, kuvataidetta sekä musiikkia ja haastaa yleisön kokemaan taidetta kotonaan. Musiikki-ilmaisusta vastaa Tomi Pekkola. Teos pohtii myös miten aikamme ilmiöitä voidaan mieltää ja käsitellä taiteen kautta.

Heli Kärki on haminalainen tanssitaiteilija ja valmistunut Leedsin yliopistosta, Englannista 2005. Koulutukseltaan Kärki on painottunut varsinkin koreografiointiin sekä yhteisötanssiin. Kärki on työskennellyt valmistumisen jälkeen mm. tanssijana, koreografina ja tanssinopettajana Suomen lisäksi myös Sveitsissä ja on kiinnostunut erityisesti tilasidonnaisten ja poikkitaiteellisten/tieteellisten teosten toteuttamisesta.

Inari Porkka on kuvataiteilija joka asuu ja työskentelee puolisonsa kanssa KaakkoisSuomessa. Hänen teoksensa ovat monimuotoisia ja saattavat putkahtaa esiin näyttelyissä, zineissä, Tumblrissa, vierasblogikirjoituksina, tai sissityylillä ympäri kaupunkia ripoteltuina.
Inari opiskeli kuvataidetta Coventryn yliopistossa Englannissa, ja kandidaatin tutkintonsa jälkeen hän jatkoi tekemällä maisterin tutkinnon mediataiteessa. Hänen tämänhetkisen tuotantonsa pääosa on nykyisin toteutettu puuvärein paperille, ja se tutkailee taiteen historiaa.

Tomi Pekkola on Haminan kulttuuri-ja nuorisopalveluilla työskentelevä kulttuurituottaja, säveltäjä ja muusikko jonka töihin kuuluu mm. taidemusiikkia, rytmimusiikkia, musiikkiimprovisaatioita, yhteistaideteoksia ja näyttämömusiikkia.

Pin It on Pinterest

Share This