Haminan kulttuuri- ja kirjastopalvelut järjestävät loppuvuoden aikana neljä kirjailijakahvilailtaa pääkirjaston Kasper-salissa. Kirjailijavieraita haastattelee haminalainen kirjailija-toimittaja Martti Linna. Tiistai-iltaisin kello 18-19.30 pidettäviin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Vierailujen sarjan aloittaa 24. syyskuuta kotkalainen tietokirjailija Ulla-Maija Sievinen (s. 1954). Sievinen on kirjoittanut useita kiitettyjä Kymenlaakson historiaan ja elämänmenoon liittyviä teoksia. Teokset ovat käsitelleet niin sodassa Neuvostoliitolle menetettyjä Suomenlahden saaria, kotkalaista ruokakulttuuria kuin Kotkan Meripäivien historiaakin. Tänä vuonna ilmestynyt Kymijoella-teos kertoo kuvin ja tarinoin suuren joen historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuudesta.

15. lokakuuta Kasper-salissa esiintyy Tuija Lehtinen (s. 1954), yksi Suomen tuotteliaimmista nykykirjailijoista. Useaan kertaan työstään palkittu Lehtinen osaa kirjoittaa sekä nuorisolle että aikuisille. Hänen teoksiaan on käännetty useille eri kielille.

Tiistaina 19. marraskuuta vuorossa on jälleen tietokirjallisuus, kun kirjailijakahvilassa esiintyy Seppo Aalto (s. 1951). Aallon kirjoittama, kevään 1918 tapahtumista kuusankoskelaisten tehdastyöläisten näkökulmasta kertova teos Kapina tehtailla palkittiin viime vuonna Tieto-Finlandialla.

Kasper-saliin tiistaina 10.12. saapuvan Anni Kytömäen (s. 1980) esikoisromaani Kultarinta (2014) nousi ilmestymisvuonnaan Finlandia-ehdokkaaksi ja lukijoiden suosikiksi. Kytömäen toinen romaani Kivitasku (2017) on sekin omaperäinen ja kiitetty tutkielma ihmisestä ja ihmisen luontosuhteesta.

LISÄTIEDOT

Kulttuurituottaja Aino Satama, Haminan kaupunki, p. 040 721 5943

Kirjailija Martti Linna, kirjailijakahvilan isäntä, p. 040 579 3085

Pin It on Pinterest

Share This