Koko kaupungin yhteisen kampanjan energiansäästövinkkejä ja -tietoa on julkaistu 10.10.2022 alkaen kampanjan verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien kautta, nyt myös kaupungin ajankohtaista kanavalla.
Astetta alemmas.

SEURAA ENERGIANKULUTUSTA

Energian säästäminen onnistuu parhaiten, kun tietää kuinka paljon ja milloin energiaa käyttää. Seuraa sähkön-, lämmitysenergian- ja vedenkulutustietoja säännöllisesti. Tee energiansäästötoimia ja seuraa tuloksia. Muista kulutusjousto.

Tarkastele, miten kulutuksesi on muuttunut eri ajanjaksoilla. Sähkön jakelusta vastaavan energiayhtiösi online-palvelusta näet kulutushistoriasi jopa vuosia taaksepäin. 

Sähkön kulutusta voi seurata myös Fingridin Datahub-asiakaspalveluportaalin kautta Portaaliin kirjautumalla pääset tarkastelemaan datahubiin tallennettuja tietojasi. Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi -tunnistautumisella pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Selvitä sähkölaitteidesi sähkönkulutus

Yksittäisten laitteiden sähkönkulutuksen voi mitata energiankulutusmittarilla, joita on lainattavissa mm. Haminan kirjastoista ja kirjastoautosta. Mittarit on hankkinut Kymenlaakson Sähkö. Mittarin mukana on käyttöohjeet ja taulukko kodinkoneiden keskimääräisistä kulutuksista, joihin voit verrata omien sähkölaitteidesi kulutusta. Käyttöohjeet ja kulutustiedot löytyvät tästä.

Sähkölaitteen kulutuksen voi laskea, kun laitteen teho (watti, W) on tiedossa. Ennen kuin lasket kulutuksen, kannattaa muuttaa laitteen ilmoitettu teho aina kilowateiksi (1000 wattia = 1 kilowatti) ja laitteen käyttöaika tunneiksi (30 minuuttia = 0,5 tuntia). 

Sähkölaitteen energiankulutus  = laitteen teho (kW) x laitteen käyttöaika (h). Esimerkki: Viikkosiivouksessa imuroimiseen menee aikaa 1,5 tuntia. Pölynimurin teho on 1 kW. Kulutus on 1,5 kWh.

Lisätietoja aiheesta löydät esimerkiksi: 

4.11 ja sitä aiemmin julkaistut energiansäästövinkit löytyvät kampanjan verkkosivuilta sivuille pääset tästä

Seuraamalla kanavia, saat säästövinkkejä ja -tietoa koko lämmityskauden ajan, aina maaliskuun loppuun saakka.

Pin It on Pinterest

Share This