Voimalinjat kesällä.

Vuonna 2016 Kotkassa perustettu sähkönmyynti- ja palveluyhtiö Karhu Voima Oy on tänään 19.9.2022 jättänyt konkurssihakemuksen. Yhtiö on ollut vuodesta 2020 osa KSS Energia -konsernia.

”Konkurssihakemuksen perusteena on kannattamaton yritystoiminta ja yrityksen käyttöpääoman ehtyminen”, toteaa Karhu Voiman toimitusjohtaja Olli-Pekka Rantala. Karhu Voima Oy selvitti eri vaihtoehtoja liiketoiminnan jatkamiselle, mutta edellytyksiä toiminnan jatkamiselle ei ollut. Tästä syystä Karhu Voima Oy on jättänyt konkurssihakemuksen Kymenlaakson käräjäoikeuteen 19.9.2022.

Karhu Voimalta saadun tiedon mukaan asiakkaiden sähkösopimukset päättyvät 20.9., mutta sähköt eivät kuitenkaan katkea heti. Verkkoyhtiöillä on velvollisuus toimittaa kuluttaja-asiakkaille sähköä vielä kolmen viikon ajan siitä päivästä, kun verkkoyhtiö lähettää asiakkaille ilmoituksen sähkönjakelun keskeyttämisen päivämäärästä. Uusi sähkönmyyntisopimus kannattaa kuitenkin tehdä mahdollisimman pian, jotta sähköntoimitus jatkuu myös kolmen viikon kuluttua.

Haminan  Energia Oy:n tiedote Karhu Voima Oy:n sähkönmyyntiasiakkaille: https://haminanenergia.fi/tiedote-karhu-voima-oyn-sahkonmyyntiasiakkaille/

Kymenlaakson Sähkö tekee sähkösopimuksia tällä hetkellä vain Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n asiakkaiden kanssa. Energiavirasto ei ole toistaiseksi ilmoittanut päätöstään siitä, mikä yhtiö on toimitusvelvollinen sähkönmyyjä Haminan Sähköverkot Oy:n ja Kotkan Energiaverkot Oy:n alueelle.

Kymenlaakson Sähkön tiedote: Ohjeet Karhu Voiman ja Kymenlaakson Sähköverkon asiakkaille

Energiaviraston tiedote: Karhu Voima on hakeutunut konkurssiin – asiakkaiden etsittävä uusi sähkönmyyjä  | Energiavirasto

Karhu Voiman asiakaspalvelu
puh. 020 619 8000 (ma-pe klo 8-20 ja la klo 10-15)

asiakaspalvelu@karhuvoima.fi

 

Pin It on Pinterest

Share This