Kansainvälisin muotitaiteilijamme Jukka Rintala yhdistää nyt luomaansa pukuloistoa ja maalauksiaan haminalaisen lasitaitelija Tamara Aladinin värikylläisiin ja ajattomiin esineisiin. Kesäisen näyttelykokonaisuuden inspiraation lähteenä on ollut Tsehovin Kirsikkapuiston romanttinen tunnelma. Näyttely on avoinna Aladinin kaupunkipalatsissa, eli haminalaisittain Tanelinkulmassa Raatihuoneentorilla 2.7.-15.8.2021. Näyttely on osa kevään aikana rakentuvaa Haminan kukkivaa kulttuurikesää 2021.
Jukka Rintalan näyttelymainos.

Muotisuunnittelija Jukka Rintala on yksi Suomen kuuluisimpia suunnittelijoita. Hänen ylelliset ja upeat iltapuvut ovat tunnettuja mm. presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotossa. Rintalan herkän ja samalla voimakkaan kädenjäljen voi nähdä  samalla muodissa, sisustuksessa ja maalauksissa. Hänellä on oivaltava taito ja kyky poimia persoonalliset ja henkilökohtaiset piirteet ja luoda näistä tasapainoisia vaatekokoelmia.

Tamara Aladin (1932-2019) oli haminalainen lasitaiteilija. Hän aloitti Riihimäen Lasi Oy:n suunnittelijana vuonna 1959. Hän oli koulutukseltaan keraamikko ja opetteli uuteen materiaaliin liittyvät tiedot ja taidot Riihimäellä. Aladin työllistyi vientimalliston ja käyttölasin suunnittelijana, mutta suunnitteli myös muutamia taide-esineitä. Hänen tuotantonsa on tunnettu vahvasta omaperäisestä muotokielestä ja rohkeasta värinkäytöstä. Aladinin esineitä esiteltiin aikanaan yhteisnäyttelyissä, mutta yksityisnäyttelyitä hän ei pitänyt. Hän työskenteli Riihimäen Lasi Oy:ssä 17 vuotta. Tänä aikana hän suunnitteli tehtaan mallistoon lähes 150 esinettä.

Suomen lasimuseo on lasin aihealueen valtakunnallinen vastuumuseo, joka toimii Riihimäellä. Museo tuottaa näyttelyitä eri yhteistyökumppaneiden kanssa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Haminaan Rintalan ja Aladinin yhteisnäyttelyn on suunnitellut visualisti Matti Vaskelainen. Näyttelyn mahdollistavat Jukka Rintala Oy, Suomen lasimuseo ja Haminan kaupunki.

Haminan kukkiva kulttuurikesä 2021

Näyttely on osa Haminan kukkivaa kultturikesää 2021, jonka tunnuksena tulevat olemaan Jukka Rintalan suunnittelemat suuret kukat.

Ensi kesästä odotetaan taas kotimaan matkailun huippusesonkia. Hamina pyrkii vastaamaan tähän kysyntään rakentamalla Haminan kukkivan kulttuurikesän, joka sisältää monia mielenkiintoisia ja ennennäkemättömiä näyttelyitä sekä kotimaisten huippumuusikoiden vierailuja kaupungissa. Koko ohjelma on valmistuu kesäkuuhun mennessä ja ohjelma julkaistaan sitä mukaa, kun se valmistuu.

Kaupunki toivoo, että haminalaiset innostuvat tänä vuonna tuomaan rohkeasti kesäkukkiaan myös kotien kadunpuoleisille seinille näkyviin ja näin koko kaupunkiin saadaan kauniisti kukkiva yleisilme.
Lisätiedot:
  • Lassi Ikäheimo, Hamina Tattoon taiteellinen johtaja, p. 040 588 4703, lassi.ikaheimo@hamina.fi
  • Jukka Rintala (Rintalan näyttely), p. 040 541 1293, jukka.rintala@jukkarintala.fi

Pin It on Pinterest

Share This