Haminan kaupunginvaltuusto valitsi  19.12.2022 pitämässään kokouksessa uudeksi Haminan kaupunginjohtajaksi Ilari Soosalun. Valtuustossa suoritettiin virkavaali ja ääniä saivat Ilari Soosalu (31 ääntä), Titta Erkkilä (9 ääntä) ja Tuukka Forssell (3 ääntä). Kaupunginjohtaja valittiin seitsemän vuoden määräajaksi.

Soosalu on toiminut Askolan kunnanjohtajana keväästä 2021. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Soosalulla on yli 20 vuoden kokemus kuntakehityksen ja -talouden johto- sekä asiantuntijatehtävistä. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Vihdin kunnan strategia- ja talousjohtajana sekä Kuntaliiton kuntatalouspäällikkönä.

Soosalun mukaan Hamina on erittäin kiinnostava kaupunki, jolla on mielenkiintoinen historia ja valtavasti kehityspotentiaalia,

– Tuoreesta kaupungin strategiasta haluan nostaa esiin vision ”maailmanluokan pikkukaupunki”, arvot sekä strategiset päämäärät ja tavoitteet. Strategiassa on tunnistettu niitä vahvuuksia, joiden pohjalta on hyvä lähteä yhteistyössä rakentamaan maailmanluokan pikkukaupunkia, toteaa Haminan kaupungin vasta valittu kaupunginjohtaja.

Soosalu sanoo olevansa erittäin motivoitunut uuteen työhönsä Haminan kaupunginjohtajana.

– Olen erittäin motivoitunut tuomaan oman osaamiseni, kokemustaustani, verkostoni sekä persoonani kaupungin organisaation käyttöön sekä haminalaisten parhaaksi. Odotan innolla yhteistyötä kanssanne, jatkaa Soosalu.

Haminan kaupunginjohtajan virkaa haki yhteensä 37 hakijaa, joista neljä eteni soveltuvuusarviointeihin. Lisäksi yksi henkilö antoi suostumuksensa kaupunginjohtajan tehtävään.

Pin It on Pinterest

Share This