Ulkomaankirjeenvaihtaja ja tietokirjailija Rauli Virtanen on toiminut jo 50 vuotta kamera ja muistilehtiö kädessään suomalaisten yhteisenä oppaana maailman ääriin. Hänen työnsä on vienyt meidät katsomaan ihmisen kauneutta, köyhyyttä sekä myös julmuutta jo vuodesta 1971, aina Vietnamin sodasta lähtien. Haminan kulttuurikesässä 4.6.-15.8.2021 nähdään IHMINEN, Rauli Virtanen 50 vuotta maailmalla -juhlanäyttely Hamina Bastionin holvistossa.
Rauli Virtanen kantamassa kuvansa vieressä Haminan Bastionissa

Virtasen valokuvissa presidentti Richard Nixon on täydessä vaalikampanjavauhdissa käsivarren mitan päässä kamerasta, Nelson Mandela ja Muhammad Ali istuvat Virtasen jututettavina –  ja kaukaisessa vuoristokylässä asuva pikkutyttö on myös maailman tärkein ihminen. Rauli Virtasen inhimilliset kuvat antavat äänen unohdetuille ihmisille valaen uskoa parempaan tulevaisuuteen. Kuvaajan omakohtaiset tarinat valokuvien ottohetkistä tuovat lisäsyvyyttä näyttelyyn.

Rauli Virtasen elämäntyön juhlanäyttely avautuu Haminan historiallisen linnoituskaupungin keskipisteessä, Hamina Bastionissa perjantaina 4.6.2021 klo 10:00. 

Näyttelytilaan saavutaan Euroopan suurimman telttakatoksen kautta ja itse kuvat on aseteltu 1800-luvun alussa valmistuneeseen Haminan linnoituksen suurimman bastionin holveihin.

IHMINEN, Rauli Virtanen 50 vuotta maailmalla -juhlanäyttely on avoinna ti-pe klo 10-18 ja la-su 10-16. Poikkeuksia aukioloajoissa voi olla Bastionin suurtapahtumien aikaan.

Näyttely sopii myös lapsille.

Pin It on Pinterest

Share This