Miekat, muurit, musketit historiafestivaali valtaa kesäisen Haminan 17.-21.7.2019. Tapahtuma juhlistaa Haminan vivahteikasta ja kansainvälistä historiaa sotilas-ja kulttuurikaupunkina 1000-luvulta 1800-luvulle. Tarjolla on jännittäviä taistelunäytöksiä, aikamatkoja sotilasleirien melskeeseen, teemaan sopivaa musiikkia, ruokaa ja juomaa. Tapahtumassa on nähtävää ja koettavaa koko perheelle.

      

Hamina Bastionin “Ohjelmalliset markkinat ja lasten Bastioni” ovat avoinna

perjantaina 19.7. ja lauantaina 20.7. klo 10-18 sekä sunnuntaina 21.7. klo 10-16

Tule nauttimaan tunnelmasta, seuraamaan aikakauden käsityöläisten työskentelyä, ostamaan tuliaisia sekä ihmettelemään katutaikureita ja ilveilijöitä. Markkinoilla tallustelee niin kauppiaanrouvia, hurjia viikinkejä kuin komeita sotilaitakin. Nälkää ei näillä markkinoilla tarvitse potea, siitä pitää huolen myyjät ruokakojuissaan. Lasten päät pistää pyörälle merimuseon salaiset aarteet sekä Bastionin valleilla kiertelevä taisteluponiratsastus. Tule askartelemaan työpajalle sekä testaamaan taitosi keppihevosradalla. Rannekkeella on vapaa pääsy Haminan kaupungin museoihin sekä RUK-museoon! Alle 7-vuotiailla vapaa pääsy markkinoille.

   

Keskiviikkona 17.7. klo 17 voi tehdä aikamatkan 1600-luvulle musiikin keinoin. Barokkikonsertti, Miekkailukoulu ja muita musiikillisia taistoja -konsertissa Haminan Puistotalolla taituroivat Espoon barokin muusikot.

Keskiviikko-iltana 17.7. klo 19 Lounashuone Kerhon sisäpihalla Paronin pikkulauantai -tapahtumassa on luvassa iloista musiikkia ja rentoa tunnelmaa.

Torstaina 18.7. klo 18 Linnoituksen pidoissa Hamina Bastionin holvistossa tarjoillaan kolmen ruokalajin illallinen keskiaikaiseen tyyliin ja viihdytään monipuolisen ohjelman parissa. Musiikista vastaa Isara – keskiaikaista folkia soittava yhtye. Vain ennakkomyynnissä.

Perjantai-iltana 19.7. klo 19 Bastionin suurturnajaisissa areenaan valtaa turnajaisväki: viikingit, Herttuan Joukot hevosineen, keskiaikainen Buhurt-taistelu sekä 1600-luvun taistelunäytös. Nyt on aika katsoa kuka tai ketkä ovat Hamina Bastionin suurimmat ja mahtavimmat taistelijat. Illan aikana nähdään useampia otteluja. Lopuksi ihaillaan tulishow-esitystä.

   

Lauantai-iltana 20.7. klo 19 Hamina Bastionin muureja ravistelee keskiaikainen musiikki. Illan hämyssä kesän parhaat bileet! Portit ja anniskelualue aukeaa klo 19. Ensimmäinen esiintyjä hyppää lavalle klo 20. Luvassa on hevimpiä keskiaikaisia melodeja uniikilla kosketuksella. Hurdy-gyrdy, säkkipillit ja rumpujen pauke eivät varmasti jätä sinua seisomaan paikoillesi. Tämä on ilta jolloin voit heittää nahkarotsin niskaan ja tulla fiilistelemään hyvää musiikkia mahtavassa seurassa.

Tapahtumaan on myynnissä early bird -lippuja. Varmista pääsysi mm. torstain 18.7. ohjelmallisiin pitoihin (sis. illallinen keskiaikaiseen tyyliin) ja perjantain 19.7. Bastionin suurturnajaisiin, lippuja on myynnissä rajoitettu määrä. Kaikki lippumme ovat myynnissä www.lippu.fi

Täydennämme ohjelmaa www.miekatmuuritmusketit.fi.
Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Haminan kaupungin ja Hämeen keskiaikatapahtumien kanssa.

Lisätietoja tapahtumasta
hamina.bastioni@hamina.fi, 040 199 1426

Kuvat: Sofia Virtanen, Tommi Murto, Markus Perko

Pin It on Pinterest

Share This