Haminan kaupungin kilpailukykyvaliokunta teki 26.8.2021 kokouksessaan päätöksen toteuttaa Hevoset Bastionissa –tapahtuma tulevana kesänä. Hevoset Bastionissa on iloinen koko perheen kesätapahtuma, joka tarjoaa kokemuksia ja elämyksiä hevosista kiinnostuneille ja hevosista myönteisesti ajatteleville suomalaisille.
Suomenhevonen Raatihuoneen edessä.

– Suunnitelman mukaan 8.-12.6.2022 toteutuva Hevoset Bastionissa -kokonaisuus täydentää Haminan kaupungin upeaa tapahtumatarjontaa. Tapahtumakonsepti on uusi, eikä vastaavaa Suomessa ole tarjolla. Tapahtuma houkuttelee kävijöitä Haminaan ympäri Suomen, konseptia rakentanut projektikonsultti Suvi Louhelainen kertoo.

– Hevonen koskettaa tavalla tai toisella noin puolta miljoonaa suomalaista. Aktiivisia hevosharrastajia on yli 200 000. Sekä ratsastuksella että raviurheilulla on omat huipputapahtumansa. Hevoset Bastionissa kokoaa ainutlaatuisella tavalla hevosväen yhteen ja esittelee monimuotoista urheilua- ja toimialaa kiinnostavalla tavalla hevosia vähemmän tunteville kävijöille,  Louhelainen kuvailee.

-Hevoset Bastionissa tarjoaa kävijöille kokemuksen Bastionin ainutlaatuisessa ja historiallisessa ympäristössä, upeita show-ohjelmia, ratsastus- ja raviurheilua sekä mahdollisuuden kokea itse hevosen kanssa elämyksiä.  

Iloinen kesätapahtuma elävöittää koko Haminan seutua: ravintolatoimintaa, majoituspalveluja, matkailua ja yritystoimintaa. 

– Tapahtuma kehittää seudun hevostaloutta, maaseutuelinkeinoja ja matkailua sekä tarjoaa em. toimialoille uusia mahdollisuuksia. Hevoset Bastionissa –tapahtuma ja sen ympärillä toteuttavat toimet vahvistavat osaltaan maaseudun elinvoimaa, ja luovat uusia mahdollisuuksia hevostalouden, ja siihen liittyvän elinkeinotoiminnan kehittämiselle, Haminan kaupungin maaseutupäällikkö Tuula Ahonen toteaa. 

Tapahtuma on suunnitelman mukaan ensimmäisessä vaiheessa viisipäiväinen, keskiviikosta sunnuntaihin. Mahdollisesta jatkosta päätetään ensimmäisen toteutuneen tapahtuman jälkeen. Tapahtumaa voidaan jatkossa laajentaa kahden viikonlopun yli jatkuvaksi kaupunkifestivaaliksi sekä tuoda tapahtumaan mukaan vahvemmin kansainvälisiä elementtejä.

Tapahtuman ohjelmat toteutetaan Bastionissa, kaupunkiin rakennettavalla Cityravit-suoralla ja kaupungin alueella ulko- ja sisätiloissa sekä satelliittitapahtumina osana Hevoset Bastionissa brändiä seudun matkailu- ja hevosyrityksissä. Tapahtuman ohjelmasisällöt rakentuvat mm. ratsastuskilpailuista, erilaisista näytöksistä, koko perheelle suunnatuista kokonaisuuksista ja hevoskulttuurista sekä -taiteesta. Merkittävä osa viikon tapahtumista on ilmaistapahtumia, Bastionin showohjelmat, ratsastuskilpailut ja Cityravit ovat suunnitelman mukaan pääsymaksullisia.

Lisätiedot:
Suvi Louhelainen, projektikonsultti
p. 050 574 5920, 
suvi.louhelainen@hamina.fi 

Pin It on Pinterest

Share This