Haminan Raatihuoneella järjestettiin perjantaina 2.7.2021 Hevoset Bastionissa -tapahtumaviikon kick off tilaisuus, jossa kuultiin viimeisimmät uutiset tapahtuman ympäriltä ja visioitiin yhdessä valtakunnallista hevosten ympärille rakennettavaa tapahtumaviikkoa. Kick offiin osallistui liki 30 hevosalan tai muun toimialan yrittäjää, ratsastusseuroja, raviurheilun toimijoita, eri yhdistysten edustajia ja hevosalan harrastajia. 
Suomenhevonen Raatihuoneen edessä.

Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhosen avasi tilaisuuden kertomalla vähän Raatihuoneen ja Haminan historiasta. Tapahtuman tausta pohjautuu Haminan historiaan sotilas- ja armeijakaupunkina sekä tapahtumakaupunkina. Hevosia on nähty usein Haminan tapahtumissa kuten Horse Showssa, Tattoossa hevossoittokuntien muodossa sekä Miekat, muurit ja musketit-tapahtumassa. 

– Hevonen on linkki moniin mahdollisuuksiin, Hannu Muhonen totesi puheessaan. Hamina on maaseutukaupunki, jossa maaseudun yrittäjillä on tärkeä rooli ja hevosten merkitys on siinä kasvamassa. Samalla tapahtumat ovat muuttuvassa kokonaisuuksiksi, joissa monia asioita tapahtuu eri puolilla Haminaa ja seutua. Yhteisenä tavoitteena on luoda matalan kynnyksen tapahtuma, jossa kaikki kohderyhmät huomioidaan. 

Hevoset Bastionissa -tapahtumaviikon projektikonsultti Suvi Louhelainen pohjusti päivää tärkeällä kysymyksellä: Mikä on Hevoset Bastionissa -tapahtuman oma tarina? Päivän aikana keskustellaan ja ideoidaan, konseptoidaan ja aikataulutetaan tekemistä.

– Haminan kaupungilta löytyy vahva tapahtumatuotannon osaaminen ja Harjun oppimiskeskus toimii tukena tapahtumalle. Seudun yrittäjillä, toimijoilla ja yhdistyksillä on merkittävä rooli tapahtuman tekemisessä, koska yhdessä saadaan tehtyä hyvää, Suvi Louhelainen kertoi.

Kymen Karjalan hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Jenni Timlin kertoi liiton ajatuksia hevosten nostamiseksi Bastionin estradille. Hevosjalostusliitolta löytyy laaja asiantuntijaverkosto ja yksi osa tapahtumaa voisi olla varsanäyttely Bastionissa.

– Yhteistyö on ainoa voima, jolla tällaista voidaan järjestää, Jenni muistutti kuulijoita.

Lisäksi puheenvuoroja pitivät Harjun oppimiskeskuksen Mika Palosara, Kymenlaakson liiton projektipäällikkö Petri Tolmunen ja Hamina Tattoon taiteellinen johtaja Lassi Ikäheimo. Päivän päätteeksi tilaisuuden osallistujat kokosivat ideoita ja ajatuksia uuteen tapahtumakonseptiin liittyen työpajoissa. Työpajoissa ideoitiin Hevoset Bastionissa kokonaisuutta mm. hevostoimialan, -urheilun, kulttuurin, seudun yritys- matkailu- ja maaseutuelinkeinojen kehittämisen näkökulmasta. 

Jatkotyö ideoinnin osalta tapahtuu sähköisten työkalujen avulla ja seuraava Hevoset Bastionissa -suunnittelutilaisuus järjestetään elokuun loppupuolella. Jokaisella on mahdollisuus jättää omia ideoitaan Hevoset Bastionissa -tapahtumaan liittyen yhteisellä Padlet-alustalla.

Lisätiedot: 

projektikonsultti Suvi Louhelainen
p. 050 574 5920, suvi.louhelainen@gmail.com

maaseutupäällikkö Tuula Ahonen
p.040 583 1944, tuula.ahonen@hamina.fi

 

#hevosetbastionissa #maailmanluokanhamina

 

Pin It on Pinterest

Share This