Kymenlaakson koronavirustilanne jatkuu leviämisvaiheessa. Kymsoten suosituksen mukaan Haminan kasvatus ja koulutus -valiokunta päätti jatkaa Haminan lukion etäopetusta 31.1.2021 asti. Alle 15-vuotiaiden harrastustoimintaa pyritään kaupungissa vähitellen lisäämään. Muut rajoitukset ovat edelleen voimassa 31.1.2021 asti.

Kymenlaakson koronavirustilanne jatkuu leviämisvaiheessa. Koronavirustilanne ei ole kääntynyt joulun ajan arvioista huolimatta parempaan, vaan tartuntamäärät ovat nyt joulun ja uuden vuoden aikaa korkeammat. Samalla selkeästi vähäisempi testausten määrä nostaa positiivisten tulosten osuutta kaikista testeistä merkittävästi.

Koronakoordinaatioryhmä antoi suosituksen jatkaa toisen asteen etäopetusta 31.1.2021 asti. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa pyritään vähitellen lisäämään. Tässä vaiheessa annettiin suositus, että alle 15-vuotaiden harrastustoiminta on mahdollista myös sisätiloissa korkeintaan 10 hengen ryhmissä 11.1. alkaen. Muutoin rajoitukset ja suositukset pidettiin voimassa, ja edellisviikon linjauksen mukaisesti ne ovat voimassa 31.1.2021 asti.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa avataan asteittain

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä päätti suosittaa, että alle 15-vuotiaiden harrastustoimintaa voidaan lisätä ensi viikosta alkaen myös sisätiloissa. Ryhmäkoko tulee olla korkeintaan 10 henkilöä ja hygienia- ja turvaohjeita tulee tarkasti noudattaa. 

Tällä rajoituksen lieventämisellä pyritään palauttamaan normaalia toimintaa lapsille ja nuorille.

Haminan kaupungissa koronarajoitusten vaikutukset palveluihin, päivitetty 5.1.2021

Kymsoten koronatiedote 5.1.2021

 

 

Pin It on Pinterest

Share This