Vallitsevan Covid19 -tilanteen takia Kymsoten yksilöjaosto on Haminan kaupungin pyynnöstä tehnyt päätöksen sulkea Haminan kaupungin yläkoulut - Pappilansalmen ja Vehkalahden koulujen luokat 7-9 - ajanjaksoksi 31.3.21-12.4.21. Tämän sulkemispäätöksen jatkona Haminan kaupungin kasvatus ja koulutus -valiokunta pystyi kokouksessaan tiistaina 30.3. päättämään etäopetukseen siirtymisestä samaksi ajanjaksoksi. Lähiopetukseen palataan tiistaina 13.4.2021, ellei myöhemmin toisin päätetä.

Koronatilanne on merkittävästi vaikeutunut muutamien päivien aikana Haminassa. Kyseessä on herkästi leviävä virusmuunnos. Kymsote joutui määräämään kymmeniä koronaan altistuneita oppilaita ja useita opettajia karanteeniin viime viikonvaihteen aikana Uuden-Summan, Vehkalahden, Pappilansalmen, Poitsilan ja  Husulan kouluissa. Lisäksi karanteeneja on määrätty Haminan viiteen varhaiskasvatusyksikköön. 

Haminan kouluissa on hyvät tekniset valmiudet ja osaava opetushenkilöstö etäopetuksen järjestämiseksi. Kaikilla Haminan yläkoululaisilla on tarvittavat tekniset laitteet käytössään ja etäopetusta on viime kevään koronatilanteesta lähtien jatkokehitetty ja opetuskäytäntöjä parannettu. 

Etäopetukseen siirtyminen turvaa oppilaille samantasoista opetusta ja samalla voidaan estää koronan leviämistä mahdollisimman hyvin. Yläkoululaisten etäopetusjärjestelyllä saadaan koulujen tiloihin väljyyttä myös lähiopetuksessa olevia alakoululaisia varten. Erityisen tuen oppilaat ovat edelleen lähiopetuksessa, kuten aiemmassakin  etäopetusjaksossa

Terveysviranomaisten koronaturvaohjeiden noudattaminen on nyt keskeistä kaikessa toiminnassa.    

Lisätiedot:
Liisa Koski-Lukkari, muutosjohtaja, kasvatus- ja koulutuspalvelut
p.040 199 1810
liisa.koski-lukkari@hamina.fi

 

Pin It on Pinterest

Share This