Perjantaina 15.3. on kansainvälinen ilmastolakkopäivä, jolloin nuoret ympäri maailman protestoivat päättäjien välinpitämättömyyttä ilmastonmuutosta kohtaan olemalla pois koulusta. Mitä merkitystä koulutuksella on, jos planeettamme ei ole enää elinkelpoinen?

Haminalaiset nuoret järjestävät globaalin ilmastolakkopäivän hengessä ilmastomielenosoituksen perjantaina 15.3. klo 11.45-13.45 Raatihuoneentorilla. Haminan nuorisovaltuuston puheenjohtaja pitää puheen aiheesta klo 12.15-12.45 ja lisäksi odotetaan myös runsasta keskustelua!

Haminan koulujen oppilaat voivat huoltajien luvalla osallistua ilmastolakkopäivään. Tavoitteena kuitenkin on, että lakkoon osallistuva nuori osallistuu myös järjestettävään mielenosoitukseen.

Kansainvälinen ilmastolakko #FridaysForFuture 15.3. on päivä, jolloin nuoret ympäri maailman kokoontuvat kertomaan huolensa ilmaston lämpenemisestä ja ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeydestä. Innoittajana perjantaisin tapahtuville mielenilmauksille on ollut ruotsalainen koululainen Greta Thunberg. Tavoitteena on saada poliitikot, päättäjät ja aikuiset tajuamaan ilmastokatastrofin laajuus ja toimimaan ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi 1,5 asteen lämpenemiseen esiteolliseen aikaan verrattuna.

Lakkopäivään osallistuu useita kaupunkeja ja kuntia ympäri Suomen.

.

 

Pin It on Pinterest

Share This