Haminan kaupunki on teettänyt hauskan Linnoituksen kingi -lautapelin, jonka avulla voi tutustua ja seikkailla Haminan ympyröissä. Toki pelissä piipahdetaan myös merellä ja maaseudulla. Pelissä seikkailevat tutunoloiset hahmot, mm. Pormestari Suhonen, Patu the Seaman, Vorsseli ja Pink Lady. Saman pelilaudan molemmin puolin on kaksi eri versiota, lasten peli ja aikuisten peli.

Pelin kuvituksen on suunnitellut haminalainen graafikko Jussi Kaukiainen, ja reitin sekä tekstit on suunnitellut Anita Heikkinen haminalaisesta Helmitekstistä. Kaupungin puolesta pelin teosta on vastannut viestintäpäällikkö Minna Nordström.

  • Vaikka projekti oli odotettua pidempi, olen lopputulokseen tyytyväinen. Toivomme pelin antavan perustietoa Haminasta, vaikka tyyli onkin ehkä vähän uudenlainen ja moderni. Peliä on tarkoitus kehittää, ja uudet ohjeet voi ladata verkosta jatkossa sopivin väliajoin, kertoo viestintäpäällikkö Minna Nordström.

Pelin on valmistanut jo 50-vuotias suomalainen peliyritys Tactic, jonka tehdas sijaitsee Porissa. Tactic valmistaa lähes 5 miljoonaa lautapeliä vuosittain. Upouuden automaattivaraston avulla yritys levittää peli-iloa ympäri maailman: yrityksen tuotteita myydään yli 70 maassa.

Linnoituksen kingi -peliä myydään Haminan kaupungintalon Asiointipalvelu Rinkelissä, osoitteessa Puistokatu 2, maanantaista 3.2. alkaen. Kesä-elokuussa peliä saa myös Lipputornin infopisteestä torin laidalta.

Pelin hinta on normaalisti 25 €, mutta lanseeraustarjouksena sitä voi ostaa kaupungintalolta 20 €:lla ystävänpäivään 14.2. asti.

Peli-iloa lapsille ja aikuisille!

Lisätiedot:
Minna Nordström, viestintäpäällikkö
p. 040 577 4469, minna.nordstrom@hamina.fi

Pin It on Pinterest

Share This