Hamina kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 18.5. klo 17.00 historiansa ensimmäistä kertaa etäyhteydellä. Kokoukseen osallistuu 43 valtuutetun lisäksi johtavia viranhaltijoita.

– Kuukauden aikana otettu digiloikka on ollut hurja myös luottamushenkilöillä ja etäyhteyksiä on jo kokeiltu eri yhteyksissä. Isolle osalle valtuutetuista asia on tuttu, koska kaupunginhallituksen ja valiokuntien kokouksiin on jo kuukauden ajan kokoonnuttu etänä. Luotan siihen, että kokous onnistuu, hallintojohtaja Maria Ovaska sanoo.

Kuntalaki edellyttää valtuuston osallistujilta yhdenvertaista näkö- ja ääniyhteyttä, joten kokouksessa käytetään Google Meet -kokoustilaa. Valtuutettujen iPadit ovat erikseen päivitetty toimivuuden varmistamiseksi.

Toukokuun alussa järjestettiin etänä valtuuston iltakoulu, joka Ovaskan mukaan meni hyvin. Lähinnä verkkoyhteyksien kanssa on ollut pieniä ongelmia, mutta muuten kaupunginhallituksen ja valiokuntien sähköiset kokoukset ovat sujuneet hyvin. Kun kokouksessa on paljon osallistujia, on tärkeää, että mikrofoni on päällä vain sillä, joka puhuu. Muuten ääni voi alkaa kiertää. Kameran tulee olla päällä nimenhuudossa, puheenvuoroa käyttäessä sekä äänestäessä, muuten kamera voi olla pois päältä kokouksen aikana.

Suora lähetys verkossa

Kaupunkilaiset voivat seurata sähköistä kokousta Haminan kaupungin YouTube -kanavan kautta https://youtu.be/keXmvwTMuqg. Lisäksi kaupungin viestintä raportoi kokouksen kulusta normaaliin tapaan Twitterissä.

Kokouksen asialistalla ovat mm. konserniohje, osavuosikatsaus, Vilniemen osayleiskaavan muutos sekä sopimus seutuyhteistyöstä. Kokonaisuudessaan esityslista löytyy kaupungin verkkosivujen kautta os. hamina.fi/asukkaalle/kaupunki-ja-paatoksenteko/ tai suoraan tästä linkistä.

 

Pin It on Pinterest

Share This