Haminan kaupunginhallitus on jo vuodesta 2005 palkinnut haminalaisia yrityksiä, jotka ovat merkittävällä tavalla toimineet Haminan kaupungin hyväksi. Haminan yrityspalkinto on myönnetty keskimäärin joka toinen vuosi. Edellisen kerran palkinto myönnettiin vuonna 2017.

Kuva: Pousin puutarha Oy:n verkkosivut pousinpuutarha.fi

Haminan kaupunginhallitus myönsi Haminan vuoden 2019 yrityspalkinnon haminalaiselle Pousin Puutarha Oy:lle, joka vietti 80-vuotisjuhliaan marraskuussa 2019. Vuoden yrityspalkinto luovutettiin Raittiustalossa järjestetyssä Haminan kaupungin itsenäisyysjuhlassa perjantaina 6.12.2019.

Pousin Puutarha Oy toimii Kolsilassa ja Husulan Tikkamäessä. Yrityksen päätoimi-ala on salaatin viljely. Yritys on tällä hetkellä kolmen suurimman jääsalaatin tuottajan joukossa Suomessa.

Puutarhan perustivat Edvard ja Aino Pousi jo 80 vuotta sitten. Nykyisin perheyritystä pyörittävät jo kolmannessa polvessa toimitusjohtajana vuodesta 1992 toiminut Jarmo Pousi ja hänen vanhempi veljensä Ensio, joka vastaa Tikkamäen tuotantotiloista.

Yrityksen ensimmäinen kasvihuone valmistui jo vuonna 1947 Kolsilaan ja toiminta laajeni vuonna 1972 Husulan Tikkamäkeen. Tuolloin päätoimialana oli kurkun viljely. Veljesten isä Eero Pousi aloitti kasvihuoneviljelyn laajemmassa mitassa ja myös salaatinviljelyn. Nyt puutarhalta lähtee salaattia ulos 9 miljoonaa kappaletta vuodessa ja yritys työllistää 30 työntekijää tasaisesti ympäri vuoden.

Yhtiön toimintaa on koko sen olemassaoloajan leimannut innovatiivisuus, sitoutuneisuus ja rohkeus kehittää uusia, menestyksekkäitä tuotteita.

Lisätietoja antavat:
Kaupunginhallituksen pj. Titta Erkkilä, p. 050 536 6006
Kaupunginjohtaja Hannu Muhonen, p. 040 828 1283

Pin It on Pinterest

Share This