PosliinitarAnnMaarit valmistautui Haminassa Valojen yö -viikonloppuna 15.-16.9. palvelemaan asiakkaita iltamyöhään.

Haminan kaupungin tämänvuotisen yrittäjäpalkinnon sai Raatihuoneentorilla toimiva lahjatavaraliike Posliinitar AnnMaarit. Vuoden 2023 yrittäjäpalkinto luovutettiin yrittäjä Anneli Haimille Yrittäjien päivän tilaisuudessa Kotkan Satama Areenalla 5.9.2023.

Posliinitar AnnMaarit on vuonna 1996 perustettu lahjatavaraliike, joka toimi ensin Kouvolan alueella ja vuodesta 2017 lähtien Haminassa Isoympyräkadulla. Kaupungin ytimeen Raatihuoneentorille, upeaan Lebedeffin kauppakartanoon, liike siirtyi 4,5 vuotta sitten. 

Mahdollisuus siirtyä Raatihuoneentorille oli liikkeelle kuin lottovoitto. Vaikka muuttomatka Isoympyräkadulta ei ollut fyysisesti kovin pitkä, niin paikan vaihdos oli kaupalle merkittävä. Nyt ohikulkijan oli helppo löytää liikkeeseen ja piipahtaa vaikka vain juttelemaan sekä tutustumaan liikkeen tarjontaan. Liikkeestä löytyykin erilaisia matkamuisto- ja lahjaesineitä, joista yksi tärkeimmistä ja uniikeista ovat Annelin itse maalaamat posliiniesineet. Persoonalliset tuotteet ovatkin pienen kivijalkamyymälän etu. Vanhan kauppakartanon tiloissa voi järjestää myös pienimuotoisia kokouksia ja posliininmaalauskursseja.

Posliinitar AnnMaaritissa on alusta asti ollut tärkeää henkilökohtainen asiakaspalvelu ja asiakkaan kohtaaminen. Annelin asiakaspalvelu on saanut tunnustusta  myös asiakkailta, sillä keväällä 2023 hänet valittiin Etelä-Kymenlaakson parhaaksi asiakaspalvelijaksi Kymen Sanomien Etelä-Kymenlaakson paras asiakaspalvelija 2022 -äänestyksessä. Hän on sijoittunut äänestyksessä kymmenen kärkeen parina edellisenäkin vuonna.

Annelin mielestä Haminan Raatihuoneentori on paikkana muutenkin loistava, sillä on vaan mukava katsella liikkeen ikkunasta kaupungin menoa. Mieleen hänelle on erityisesti jäänyt viime kesänä juhannuspäivänä aamuvarhaisella liikkeellä olleet kansainväliset risteilijävieraat ja kesä 2022, kun heinäkuussa Hamina Tattoo -viikko loi mannermaista tunnelmaa Raatihuoneentorille aamusta iltaan. Anneli jakaakin mielellään kaupungin karttoja sekä muita esitteitä kysyjille ja antaa matkailuneuvontaa vierailijoille. Yksi Posliinitar AnnMaaritin yrittäjäpalkinnon perusteista olikin, että yrittäjä on halunnut kehittäää kaupunkia ja pitänyt kauppaansa auki aamusta iltaan tapahtumissa ja erikoispäivinä. 

Vaikka yksinyrittäjän etu onkin, että kaupan aukioloajoista voi tarvittaessa joustaa ja päättää  itse, niin yksinyrittäjänä Anneli pitää tärkeänä perheen ja ystävien tukea sekä työn ja oman vapaa-ajan tasapainoa. Anneli onkin innokas pyöräilijä ja viime helmikuussa naapurikaupunki Kouvolasta Haminaan muuttanut Anneli kehuu uuden kotikaupunkinsa loistavaa pyöräilyverkostoa. Vastapainoa yrittäjäelämälle tuo myös Loviisan kansalaisopiston posliininmaalauksen opetustehtävät, jotka lomittuvat sopivasti joulu- ja kesälomasesonkien ulkopuolelle. 

Vastaanottaessaan Haminan kaupungin vuoden 2023 Yrittäjäpalkinnon Anneli päätti kiitospuheensa sanoihin “Hymy, jonka annat, palaa aina luoksesi”.  Anneli ottaakin myymäläänsä vastaan jokaisen vierailijan silmiin katsoen ja iloisesti hymyillen. Tulee tervetullut olo.

Onnea yrittäjäpalkinnosta Posliinitar AnnMaarit💐

Pin It on Pinterest

Share This